Re: Paspoort=bewijs van Nederlanderschap

#198434
 bosbess
Bijdrager

Voor de duidelijkheid: een paspoort is nooit een bewijs van Nederlanderschap. In de praktijk, die anders onwerkbaar wordt, accepteren autoriteiten een geldig paspoort in het algemeen als een bewijs van een nationaliteit. Als de autoriteit meent dat iemand niet de nationaliteit van het paspoort bezit, zal zij dat moeten bewijzen. De houder hoeft niet te bewijzen dat hij wél de nationaliteit bezit. Wat de afdeling Verkiezingen van de gemeente Den Haag nu op de website schrijft in verband met de EU verkiezingen is dus correct.

Bij de afdeling paspoorten in Den Haag hebben ze er om de een of andere reden voor gekozen om de praktijk voor de geëmigreerde Nederlander wél onwerkbaar te maken. En erger nog: ze maken zich volkomen belachelijk. Niet alleen accepteren ze een geldig paspoort niet als bewijs van Nederlanderschap, maar ze accepteren als bewijs wél de (aanvullende) verklaring van een burgemeester of ander stamhoofd, desnoods uit de rimboe van Verweggistan, die niet of nauwelijks weet dat er zoiets als Nederland bestaat.

Samenvattend: Het gaat om twee verschillende wetten en doelen. Los van wat de afdeling Verkiezingen op de website schrijft moet er gewoon een einde worden gemaakt aan deze onzinnige praktijk van de afdeling Paspoorten van Den Haag.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account