Re: Opschudden van het Franse kabinet

#191994
 Gautier
Bijdrager

Wat 2017 brengt, staat nu al in de sterren geschreven. De keuze voor Valls is eigenlijk een hele slechte keuze, zeker van Valls zelf. Wellicht kon hij niet wachten, brandend van ambitie, maar wij weten nu al dat de economie er tussen nu en 2017 ook niet beter op wordt. En de modale Fransmens vindt dat dan maar de schuld van de regering is. Dus Valls fnuikt nu al z’n kansen voor 2017. Tegelijkertijd jaagt hij de linkervleugel van de PS nog verder naar links, naar de meer extreme partijen.
Bij de UMP laat het zich dan weer raden dat Sarkozy er nog eens een gooi naar doet, en als hij echt niet zou willen, dan krijgen we opnieuw het olijke duo Copé-Fillon die nog maar eens voor de cabaretprijs gaat.
Of met andere woorden, met een desavouering van zowel rechts als links die eraan zit te komen, ligt de weg wijd open voor Marine Le Pen om in navolging van haar vader de tweede ronde te halen. Wellicht een kamp tegen Sarkozy, die dan zal winnen omdat iedereen tegen de andere stemt. Of hoe men hier in Frankrijk in het democratische sukkelstraatje blijft.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account