Re: Nombreuses dépendances?

#193094
 cees klumper
Bijdrager

Wij hebben in 2008 ons huis gekocht met daarbij twee granges, eentje heel groot en eentje nog veel groter, en ook nog wat wij noemen ‘het kleine huis’, een middeleeuws gebouwtje met duiventoren van ca 120 m2 (het ‘grote huis’ heeft ca 300 m2). De granges zijn nog een keer 500 ofzo m2. Voordeel toen we het geheel, met 3 ha grond/tuin/bosje erbij, kochten was dat de daken van de granges en het grote huis niet lang daarvoor vernieuwd waren. Ik heb in de granges nu een houtopslag, twee oldtimers, de grasmaaier, twee aanhangers, twee motoren en nog veel machines, motorblokken en allerhande zaken in opgeslagen, en het is nog lang niet vol. Ik heb er een ruime werkplaats in ingericht, en later komt er een atelier voor mijn vrouw bij. Het is, zeker voor een Nederlander die gewend is om net te kunnen gaan zitten op een toilet, zo weinig ruimte is er in oudere NL huizen, een enorme luxe om zoveel extra ruimte te bezitten en de granges zijn zo karakteristiek dat het ook nog eens een waar genot is om erin rond te lopen, de houten deuren open te zwaaien, enz.
Nu het mindere nieuws: van het kleine huis was het dak aan vervanging toe, en het was niet echt bewoonbaar. We hadden het kunnen afbreken, maar het is van een restant van een ca 13e eeuws kasteel gebouwd, en die duiventoren staat in een boek met foto vermeld; dat konden we niet over ons hart verkrijgen. Dus nieuw dak erop a EUR 30 duizend ofzo, zonder de illusie dat we dat er ooit weer voor terugkrijgen. Maar het hoort voor mij bij de verantwoordelijkheid om zo’n mooi geheel te hebben, dan moet je er ook goed voor zorgen. Als ik straks hopelijk met pensioen kan dan ga ik dat kleine huis helemaal opknappen en hoewel we ruimte genoeg hebben in het grote huis kunnen we dan een zelfstandige woning aanbieden aan vrienden die zouden willen komen logeren.
Per saldo hebben wij juist gezocht naar een woning met extra dependences, vanwege alle extra mogelijkheden die ze bieden.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account