Re: Nombreuses dépendances?

#193089

Beste Jan,

Ik heb even op je profiel gespiekt om een beter beeld te krijgen van Jan Swaal en dat is gelukt. Je zoekt de ruimte, natuur, eco en, naar ik er uit opmaak, een plek waar je ook actief wilt zijn. Dat klinkt mij allemaal erg bekend in de oren :-)).

Als je gaat dromen van zo’n plek dan ontstaan er beelden waarbij je er niet alleen zult wonen maar ook “bezig” zult zijn…… en dan heb je van alles en nog wat nodig.
Zoals daar zijn: een aanhangertje om spullen in te halen of weg te brengen, machines of apparaten om mee te maaien, te hooien, te zagen en te kloven, te hakken en te spitten, te trimmen, rommel in te kruien, te klussen, misschien wel een apart autootje om in moeilijker terrein te rijden enz. enz.

Wat ik er mee heb gedaan:
7 kelders waarin groot gereedschap, fietsen, mijn Mehari, gekloofd brandhout, verbouwingsmaterialen, rollen gaas, materialen voor waterleidingen, riolering, vloerverwarming enz. en ja, daar is nog ruimte over. En daarnaast vlieringen van in totaal ca. 100m2 voor o.a. klein gereedschap, opslag verf en onderhoudsmaterialen, spullen die binnenkort naar de Grange gaan enz.
1 kleine Grange , die we zelf verbouwden tot een logies voor kinderen, vrienden en incidenteel verhuur, waaraan we nu de laatste hand aan het leggen zijn.
1 Auvent aan de Grange waar onze dochter haar (Franse) keramiekatelier in heeft met oven draaitafel, droogruimte etc. en waar we ook prima 2 picknickbanken in kunnen stallen.
1 Auvent op het terrein waar vrienden of kinderen van…. hun tentje kunnen opslaan, waar een grote aanhanger en wat bouwzand en gravillon onder dak staan.
Veel terrein met prachtige natuur, wilde bloemen, orchideeën, bosjes, fruitbomen enz. en een kruidentuin van mijn echtgenote.

Kortom, veel mogelijkheden waar wij ons ongeremd in kunnen uitleven, een droom waar we al vroeg in zijn gestapt (35 jaar geleden) en voor ons ideaal om mee bezig te zijn.

Maar Jan, jij moet je keus nog maken. Dan gaat het toch primair om de plek waar je verliefd op moet zijn, waar je steeds naar toe wilt of waar je wilt zijn, waar je jou waarden in terugvindt. De rest is “maakbaar”, dat geld voor het huis en de opstallen als die er al zijn. Je kunt ze laten staan of iets of niets mee doen. Het zijn “mogelijkheden” die historisch kennelijk bij de plek horen en als zodanig best belangrijk kunnen zijn.

Succes bij je zoektocht,
Jan Joost

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account