Re: Nieuwe regels plus-value

#192763
 bosbess
Bijdrager

Nou Cees, met zulke “vrienden” heb je geen vijanden meer nodig. Dat soort klojo’s kan je missen als kiespijn. Als je niet mee wilt doen met zijn oplichterspraktijken dan ben jij plotseling de kapitalist. Doodeng zulke lui. Maar met socialisme heeft het natuurlijk niks te maken. Als een homo een moord pleegt, zegt toch ook niemand dat alle homo’s moordenaars zijn?

Overigens ben ik inderdaad geen socialist. Zoals ik hier al vaker heb gemeld ben ik heel gewoon sociaal-liberaal en jazeker ook links (= vooruitstrevend, niet behoudend, open voor verandering). Dat links zie je ook bij mensen van de UMP, maar meestal zie je het vooral bij socialisten en groene partijen. Vroeger stemde ik in NL altijd op de PPR en later op GroenLinks (beide niet-socialistisch). Pas later ging ik strategisch stemmen en sindsdien stem ik gewoon op de grootste socialistische partij, in de (vaak vergeefse) hoop dat de rest van links meedoet.

Dat alles heeft niets te maken met mijn bedrijfje en mijn status als “ondernemer” (nou ja), maar alles met hoe ik in elkaar steek. Zelfs als commissaris bij de Shell zou ik nog links stemmen. En dan zouden de mensen van rechts mij een “salon-socialist” noemen. Maar ik word nooit commissaris bij de Shell en voor salon-socialisten heb ik grote bewondering, want zij stemmen volgens hun overtuiging en niet enkel en alleen uit eigenbelang.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account