Re: Afwerking muren

#199284
 Jeroen B, 62
Bijdrager

Patrick,

Ik heb ervaringen met zowel ytong als wel met gipsplaat. Ik heb op de begane grond van mijn vakwerkhuis in elke kamer een doos in een doos gemaakt met 7 cm dik Ytong. Ondanks de zorgvuldige verwerking heb ik eveneens in elke kamer de problemen die Jos heeft beschreven: scheurvorming. In elke kamer precies boven de electrische verwarming. Denkelijk speelt de lokale opwarming een rol, naast het bewegen van het huis. Het stuct heerlijk en er zijn makkelijk leidingen in te verwerken.
In de natte ruimten heb ik gipsplaten gebruikt en fermacel. Voldoet alle twee prima. Alleen vind ik fermacell wel erg zwaar. Bij het verwerken heb ik, nadat een aantal keren de koppen van mijn schroeven afbraken, de rest van de schroeven voorgeboord en verzonken. De afweging van Jos deel ik. Fermacell is veel steviger dan gipsplaat en geeft een degelijker gevoel.
Gipsplaat heb ik verder verwerkt als dakbeschot. Dat gaat heel redelijk. Maar ook daar speelt het bewegen van het huis wat op den duur tot scheurvorming leidt. In ons huishouden bestaat inmiddels de kreet: “Daar gaan we van leren houden”.

Succes met de verklussing

Jeroen B, 62

Jeroen B, 62

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account