Reageer op: Hollandse kost in't Franse land.

#210189
 Noë
Sleutelbeheerder

Ik ben het met je eens Cees dat de Nederlandse keuken nogal ondergewaardeerd wordt. Zonder de andere keukens te kort te willen doen (zoals de Italiaanse, Spaanse en allerlei Oosterse keukens), is de Nederlandse keuken vol verrassingen. Ik ontkom niet aan het noemen van allerlei voorbeelden. Bovenaan mijn lijst staat de dikke snert en van de stamppotten is vooral die met zuurkool mijn favoriet. Ik verras mijn Franse vrienden wel eens met de Hollandse pot en een enkele keer met een Indonesische maaltijd (wel de sambal in de gaten houden).
Een ideaal menu (althans voor mij) bestaat uit nieuwe haring, ossenworst en bitterballen bij de borrel (en die is voor deze gelegenheid korenwijn), een lekkerbekje vooraf en als hoofdgerecht hazenpeper of zuurvlees. Het geheel sluiten we af met poffertjes met verschillende sauzen.
Maar er kan wat mij betreft volop gevarieerd worden met andere gerechten uit onze keuken.
Groet,
Frans

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?