Reageer op: Postuum succes voor François Hollande

#207070
 bosbess
Bijdrager

Waar het Macron uiteraard om te doen is, is niet die individuele buitenlandse werknemer die minder betaald krijgt dan een Fransman. Hij vindt dat daardoor de concurrentie op de arbeidsmarkt voor Fransen te groot wordt. Werkgevers betalen liever (minder) aan buitenlandse koppelbazen, sorry detacheerders, voor werknemers die geen eisen stellen en braaf doen wat hun wordt opgedragen en die niet onder het franse arbeidsregime vallen. En als hun maximum tijd voorbij is, trekken de koppelbazen vrolijk een nieuw blik arbeiders open.

Samen met een ander plan van Macron (twee keer weigeren van een baan kost je je uitkering) zullen Fransen wel móéten appels plukken, meloenen rapen en stenen sjouwen. Voorzover ze dat al niet wilden. Want je doet net of werklozen simpelweg te lui zijn om te werken. Dat is zeker met enkelen het geval, zoals in ieder land, maar vaak gaan er persoonlijke en sociale drama’s schuil achter werkloosheid.

Macron is overigens met wijzigingsvoorstel en al de deur gewezen door de premier van Polen. Deze dame noemt hem arrogant. Ze zag haar sociale premies en belastingen al in rook opgaan. Ik vermoed dat ook andere oostelijke EU-landen niet staan te springen om de EU-richtlijn inzake detachering te wijzigen. Daar zal het een en ander tegenover moeten staan, anders gaan ze nooit accoord. Dat is een van de gevolgen van de oerstommiteit om die landen veel te vroeg binnen de EU te halen en daar kan Macron met zijn charme-offensief in zijn eentje niets aan veranderen.

Hopelijk is je dak mooi geworden, Cees. Je geeft wel af op die luie en dure Fransen, maar je maakt mij niet wijs dat je niet gewoon net als iedereen alleen maar naar je eigen portemonnee hebt gekeken. Liever een stel dag en nacht werkende Polen, die tevreden zijn met een laag loon en een kratje pils, dan dure Fransen die tussen de middag minimaal een uur vrij moeten hebben en die om klokslag vier uur het werk (moeten) neerleggen (om misschien de volgende dag niet meer terug te komen vanwege de zoveelste staking).

En dat is precies wat Macron bedoelt: zo redeneren álle franse werkgevers, waardoor er minder werk overblijft voor de Fransen zelf. En minder sociale premies voor de staatskas, waarvoor de premieplichtigen (met name deze zelfde werkgevers! en de gepensioneerden) van dit land dan weer moeten bloeden. Merkwaardigerwijs niet de franse werknemers, want voor hen worden ZW- en WW-premies afgeschaft. Wie het snapt mag het zeggen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account