Reageer op: Postuum succes voor François Hollande

#207040
 bosbess
Bijdrager

Zoals je kunt weten Cees, mag je van mij alles schrijven. Maar Occitanië is niet hetzelfde als Zuidwest-Frankrijk. Een groot deel van het centrale en oostelijke zuiden valt er ook onder. En daar zijn ze behoorlijk rechts. Hoewel ik toegeef dat in mijnwerkersgebieden, zoals waar ik woon, de bevolking logischerwijs traditioneel socialistisch en communistisch stemde. Maar ook dat is momenteel rap aan het veranderen. Mélenchon trekt nog veel stemmen maar Le Pen meer. Overigens bestaat er volgens mij geen enkele buitenlander (socialistisch, sociaal-liberaal of neo-kapitalistisch) die niet vindt dat al die stakingen Frankrijk economisch en financieel de das om doen. Waarom de Fransen zelf, op de neo-kapitalisten na, almaar niet tot dat besef kunnen komen blijft me een raadsel.

’t Wordt voor mij een beetje verwarrend wanneer de ene deskundige (Jako) beweert dat Duitsland niet het financiële hart van Europa is en de andere deskundige (Cees) beweert van wel. Ik had zelf de indruk dat Frankfurt zelfs hét financiële centrum van dat hart was.

De hak tussen de deur (scheepswerf) was helemáál niet eenvoudig voor Macron. Alle kranten schreven over nationalisatie en zelfs na mijn eerdere uitleg dat het een bijzonder slimme onderhandelingstruc was van Macron, noemt Jako het nog steeds nationalisatie.

Cees, je hebt het over korte-termijndenken, maar doe je dat zelf ook niet door binnen 3 maanden, waarin ook nog eens het zomerreces valt, van Macron al spijkers met koppen te verwachten? Je bent dan wel timmerman, maar toch…

Het gegoochel van Macron met de CSG en de Taxe d’habitation is ook mij een doorn in het oog, al vanaf het begin. Zoals je je misschien herinnert vind ik dat je beter de CSG kunt afschaffen, althans opnemen in de inkomstenbelasting, dan de taxe d’habitation opheffen voor de minder gegoeden (ten koste van de rijken). Dan krijg je zowel arm als rijk tegen je. Niet zo slim, omdat ook de EU nog een appeltje heeft te schillen met Frankrijk over de CSG. De Europese Commissie is er al een inbreukprocedure tegen Frankrijk over begonnen. Ook dat is een erfenis van Hollande voor de huidige regering of liever gezegd een “cadeau empoisonné”, omdat de regering Valls slim dacht te zijn door er zich met een jantje van leiden van af te maken.

Ik ben het eens met Jako dat Hollande z’n mond moet houden en geen adviezen moet uitdelen aan Macron. Laat ie lekker genieten met z’n Julie in plaats van z’n eigen straatje schoon te vegen. Daar zit geen mens op te wachten, zelfs ik niet…

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account