Reageer op: Postuum succes voor François Hollande

#207039
 capitaine
Bijdrager

Maar dat zal wel door mijn verregaand gebrek aan economisch inzicht komen.

Inderdaad 🙂

De Unie wil handel blijven voeren met de Britten, en de rest van de wereld is helemaal niet van plan het UK te laten vallen, alleen ze zoeken naar een oplossing waar ze nu hun bedrijven kunnen vestigen.
Frankrijk zou het meest logische kunnen zijn omdat het een bijzondere infrastructuur heeft met hogesnelheidslijnen en perfecte autowegen, Ă©n Frankrijk ligt met een beetje water er tussen bijna tegen het UK aan.
Dat Nederland op de tweede plaats komt is omdat Nederland al heel lang een gewild land is, perfecte mentaliteit, goede omstandigheden, behalve die infrastructuur, oh oh oh die eeuwige files en boemeltreinen.
Duitsland ligt dan wel wat verder weg, maar de infrastructuur is er goed, de mentalitiet is er goed, en last but most important, lage belastingen en geen belemmering door stakende wat al niet kan staken in frankrijk.
We kennen allemaal de geschiedenis van Goodyear die naar de filistijnen is geholpen door de vakbonden.
Daar stinkt geen amerikaan meer in.
Dat is ook de reden dat Alstom in La Rochelle op wankelen staat, want als daar nog één stakinkje komt dan zet de USA het pand te koop en neemt ze alles mee naar …. wie zal’t zeggen.
In Calais zijn ze de haven aan het vergroten en men hoopt nog stilletjes dat er wat bedrijven neerstrijken, maar de man van Bouygues die daar de touwtjes in handen heeft voor de bouw, krijgt tot nu toe einig bijval, dus het zal wel gewoon eindigen in een hele grote haven met niets er omheen.
Zonde, eeuwig zonde.
Dat Duitsland het financiele hart van Europa is klopt, maar waarom zou dat het moeten blijven als je er in Frankrijk voor zorgt dat vakbonden de arbeiders niet meer mee slepen in eindeloze soms geweldadige conflicten, dat je gewoon door kunt rijden naar jouw afspraak zonder dat een meute debielen de stad afgrendeld van de rest van de wereld, en zonder dat er continue belasting wordt geheven als de overheid ziet dat je weer wat hebt bijverdiend.
Zoals al eerder geschreven, Frankrijk verdiend geen geld, Frankrijk int geld.
Als ze tekort komen gaat gewoon de belasting omhoog, et voila, uit de punairie, totdat de volgende president weer wat tekort komt.
Macron beloofde dat de bedrijfsbelasting zou dalen in zijn periode.
Nou hij is nu nog geen half jaar aan het roer maar ik zie mijn bedrijfsbelasting alleen maar meer worden.
De Tax d’habitation, leuk verhaaltje ook.
De CSG gaat met 1 punt 7 omhoog, en de Tax d’H verdwijnt.
Jahaaa, goed gelezen, maar wacht even, de CSG wordt per 1 januari 2018 VERHOOGT, en de tax d’Habitation gaat pas in tussen 2018 en 2020 (of misschien zelfs later we kennen frankrijk)
Bravo, met een beetje geluk betaal je slechts een beetje dubbel, met wat minder geluk betaal je twee jaar dubbel.
Het beruchte kwartje van kok wat ze natuurlijk terug betalen, maar ook dat kennen we.
Ik begrijp best wel dat je alles niet in een dag kunt veranderen, maar er zit verschil tussen iets veranderen of niets veranderen.
Tot nu toe zijn het allemaal beloftes, en beloftes dat de beloftes beloofd zullen gaan worden.
Verder is er nog niets nieuws onder de franse zon, oh ja, de hak tussen de deur bij de scheepswerf, maar dat was vrij eenvoudig.

Dat Frankrijk een langzaam land is klopt, maar was dat ook niet een van de « slogans » van Macron dat hij de gang erin wilde zetten ?

En die vakbonden in occitanie, da’s geen verassing, la sud-ouest heeft altijd al bekend gestaan als socialist of nog linkser, maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen.

Cees.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account