Reageer op: Extreem A la Une

#206809
 bosbess
Bijdrager

Mijn laatste commentaar was niet een reactie op wat Anton eerder heeft geschreven. Ik reageerde op Watcher en had de reactie van Anton helemaal niet gezien, hoewel die kennelijk is binnengekomen toen ik nog zat te schrijven. Ik loop tijdens het schrijven namelijk regelmatig weg om even iets anders te gaan doen.

Wat Anton schrijft, spreekt me wel aan. Ook begrijp ik wel dat het niet altijd even gemakkelijk is om nieuws te selecteren. Wat Cees schrijft komt voort uit zijn vooroordelen over mij. Hoewel ik een sociaal-liberaal en humanist in hart en nieren ben, ziet hij me als pure socialist. En wat moet dat vrouwmens hier in dit mannenforum? vraagt hij zich, afgaand op zijn reacties naar mij toe, kennelijk af. Ik lees Cees, zowel Le Figaro als Le Monde, L’Express, de Midi Libre, France Soir, Le Parisien en noem maar op. Nederlandse kranten lees ik bijna niet meer, behalve wanneer A la Une ernaar verwijst en ik het onderwerp interessant vind. Dan lees ik ook De Telegraaf. Het liefst lees ik de NRC, omdat die redelijk neutraal is, evenals Le Monde. Het NL nieuws hoor en zie ik dagelijks op de televisie.

Ik heb een NL vriendin, die hier een paar keer per jaar komt. Zij stemt van jongsaf aan VVD. Na een interessante discussie over de NL politiek zei ze: “Ik heb in Nederland linkse vriendinnen en die willen niet met mij over politiek praten, omdat ik rechts ben. Maar met jou is het heel leuk.” Dat komt doordat we beiden ons wel iets kunnen voorstellen bij het standpunt van de ander. En wij allebei af en toe kunnen zeggen: “Ja, daar heb je wel gelijk in.” Want er bestaat altijd een andere kant van het gelijk. Enfin Anton, ik zal je maar niet mijn diensten aanbieden in de nieuwsvoorziening, want dan gaat Cees steigeren. Hopelijk voor jou biedt zich iemand anders aan.

Tenslotte zal ik nog even iets over de boerkini zeggen. Mensen die hun oordeel uitspreken over hoe een ander zich kleedt of over zijn kapsel, met de bedoeling om die ander te beletten zich te kleden en te kappen hoe hij zelf verkiest, vind ik onbeschaafd en beperkt. Datzelfde geldt voor mensen die in een boerkini een religieus symbool zien. Waarom mag ik wel in een badpak in het zwembad en word ik niet verplicht om een bikini te dragen? Een badpak is veel meer stof dan wat strikt “noodzakelijk” heet. En als kleding werkelijk onhygiënisch is, waarom wordt dan niet iedereen verplicht om naakt te zwemmen? Ieder kledingstuk is feitelijk overbodig wanneer je gaat zwemmen. Of waarom worden vrouwen dan niet verplicht om een monokini te dragen, net als mannen?

Omdat dat in onze cultuur niet geaccepteerd wordt. Maar net zoals in onze cultuur vrouwen zich in het algemeen met ontbloot bovenlijf niet prettig voelen, zo voelen Moslima’s zich niet plezierig met blote armen en benen. Dat heeft helemaal niets met een religieuse uiting te maken, behalve wanneer je dat er per se in wilt zien.

Tot enkele jaren geleden droegen franse schoolkinderen heel vaak een kruisjeaan een kettinkje om hun nek. Pas toen men niet meer wilde dat moslimkinderen met een hoofddoekje naar school kwamen, werden ook de kruisjes verboden. Schijnheilige onverdraagzaamheid, waarvoor altijd fraai klinkende idealen worden gevonden.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?