Reageer op: Radiateurs électriques

#201779

Een nabrander, voor het geval iemand iemand op deze plek iets meer te weten zou willen komen over de aanleg van elektrische verwarming. Vaste elektrische radiatoren moeten altijd via een inbouwdoos en een sortie de câble worden aangesloten. Per verwarmingsgroep mag meer dan één radiator worden aangesloten zolang het totale vermogen maar binnen de perken blijft. Dit is de tabel voor draaddiktes, maximaal aan te sluiten vermogen en te gebruiken beveiliging volgens de nieuwe Amendement 5 regels.

En dat alles achter een aardlekschakelaar die het aangesloten vermogen aan kan: tegenwoordig geldt dat voor verwarmingsgroepen het een optelsom is van de stroom die elke radiateur of accumulateur trekt. Met de standaard 40 ampère types kom je al snel te kort en wordt het een dure 63 ampère variant. Zie ook pagina 7 van deze uitleg over het Amendement 5 op de Franse elektra normen.

De “straalkacheltjes” mogen gewoon op een regulier stopcontact worden aangesloten. Totdat de overijverige Franse regelgevers een keer keer zouden besluiten dat ook dit een te groot risico is voor de Franse staatsburger.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?