Reageer op: Elektravraag en aggregaat

#201552

Willem, bij zo’n to the point verhaal als dat van Jos zou ik maar beter kunnen zwijgen. Aanhakend bij een vraag van Jos toch één opmerking. Waarom slechts één of een paar groepen in de keuken aangesloten op het aggregaat? Duidelijk is dat je ijskast of vrieskist op die manier in de lucht houdt en je onder een fraaie elektrische kroonluchter het Kerstmaal kunt voortzetten. Maar wanneer zo’n storing langer duurt zou het denk ik toch handig kunnen zijn om elders in huis ook licht te hebben. Met ledverlichting verbruikt dat hoogstens een paar honderd milliampère. En batterijen van zaklantaarns zijn altijd leeg op het moment dat je ze echt nodig hebt.

Het is geen automatische schakelaar: wanneer de weer- of EDF goden besluiten dat het weer eens tijd wordt voor een storing merk je dat vanzelf en moet je richting groepenkast. Wanneer je dan toch voor die groepenkast staat om die grote schakelaar een zetje te geven richting aggregaat, waarom dan niet eerst wat stevige stroom vragende groepen als chauffe-eau, wasmachine, vaatwasser even uitschakelen? Gaat in één moeite door. Bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk niet in de keuken opgestelde Livebox ook nog blijft functioneren als broodnodige internet lifeline met de buitenwereld.

Kortom: een pleidooi voor het plaatsen van de inverseur en tête d’installation, onmiddellijk achter de disjoncteur de branchement. Overzichtelijk, veilig et avec un meilleur confort dans toute la maison.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account