Reageer op: telefooncentrale

#188515

Bonjour Steenmarter,

Als uw wensen zó eenvoudig zijn kunt u inderdaad uit met een simpele répartiteur, zoals het door u genoemde model van Legrand of een vergelijkbaar model van Hager.

Als u nog een ouderwetse analoge lijn heeft sluit u de repartiteur direct hierop aan. Als u telefonie over ADSL heeft sluit u de repartiteur aan op de analoge RJ11 aansluiting op de Livebox, Neufbox of wat voor box u heeft.
Zo’n repartiteur werkt in de analoge wereld, dus u kunt via dit apparaat geen SIP/VOIP telefoons aansluiten.

Het maximum aantal toestellen wordt vrijwel nooit bepaald door signaalverlies op de lijn maar bijna altijd door de zogenaamde rinkelfactor, het aantal toestellen dat tegelijkertijd rinkelt als er een oproep binnenkomt. Het aantal toestellen dat u tegelijk kunt laten rinkelen is niet van tevoren te voorspellen, gewoon proberen dus. Toestellen met een eigen netvoeding hebben minder “rinkelstroom” nodig dan toestellen die al hun energie uit de lijn halen. Dus u kunt wellicht nog wat optimaliseren door een paar goedkope toestellen met eigen voeding te kopen.

In deze handleiding vindt u alle informatie met rijkelijk veel duidelijke plaatjes voor het aansluiten van een repartiteur telephonique. Hopelijk helpt u dit een beetje op weg.

Succes!

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account