Reageer op: Beleid of overheids-chantage?

#195557
 jako
Bijdrager

Niet vooringenomen hoor, realist. Frankrijk blijkt niet in staat om de juiste hervormingen door te voeren, integendeel: de staat wordt steeds groter en machtiger. Ook het uitroepen van de noodtoestand geeft de staat weer meer macht die misbruikt wordt om duizenden huiszoekingen te verrichten die niets met terrorisme te maken hebben en zonder noemenswaardige resultaten. Desondanks wil Hollande de noodtoestand zelfs verder verlengen zonder einddatum.

De belastingdruk blijft maar stijgen hetgeen opgebracht moet worden door burgers en bedrijven die daardoor te duur zijn voor het buitenland. Het enorme handelstekort van Frankrijk met de rest van de wereld bewijst dat Franse producten niet competitief zijn. Frankrijk kan nog steeds niet omgaan met de sterke munt die ze zelf heeft bedacht, het oude adagium van immer maar devalueren om te kunnen concurreren kan niet meer.

Het verhaal over de bezoldiging van de bestuurders was hier ruim in het lokale nieuws omdat de Limousin nu een grote regio is geworden en de bestuurders in Limoges ‘dus’ recht hebben op dezelfde vergoeding als de collega’s in Bordeaux, ze maken sinds 1 januari immers deel uit van dezelfde grote regio.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account