Reageer op: Hoe blijf jij warm?

#189257
 ratatouille
Bijdrager

Ik stel me een Olivier B. Bommel plaatje voor; een groot herenhuis, waarin (voor de knetterende rokende open haard, met stammen van een meter) de bewoners in grote fauteuils de handen warm op elkaar wrijven, gericht op het haardvuur. Glas cognac erbij, zeker romantisch.

Voordat de keuze tot het plaatsen van zonnepanelen overwogen gaat worden, wat zeker een rendement kan hebben en bijdraagt aan energiebesparing, kan er eens ernstig gekeken worden naar de opbrengst van de open haard. Een moderne houtkachel, met zicht op het vuur, kan 78% warmte rendement halen uit het brandende hout, een grote klassieke haard maar 30%, daar is dus veel te winnen.

Ik sprak laatst iemand die een contract heeft, waarbij de verkoop van zijn stroom uit de zonnepanelen, 56 cent per KW opleveren, en dat met garantie voor de komende 20 jaar!
Dat was nog zo in 2009, de EDF stimuleerde dat, maar nu? De prijs is gezakt van de panelen maar ook de subsidie is omlaag. Ik heb wel een dakdeel vrijgehouden voor een eventueel aanleg, de toekomst is om dakpannen te installeren met ingebouwde zonnecellen, wel zwart dan natuurlijk. Voor klassieke rode daken is nog geen oplossing.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account