Reageer op: Schoorsteenveegsets

#201005

Bonsoir,

Dat gez..k over een certificaat van de schoorsteenveger omdat “anders de verzekering niet uitkeert” is weer zo’n typisch Franse manifestatie van doorgeschoten bureaucratische bangmakerij. Gewoon niks van aantrekken. Als je je leven door dat soort flutregeltjes gaat laten beheersen kun je wel met je portemonnaie bij de voordeur blijven staan. Bovendien, als je zelf je schoorsteen veegt vliegt die niet in brand. Next!

Ik veeg al jaren mijn schoorsteen zelf met zo’n setje in elkaar schroefbare verlengstukken met borstel van de Brico. Het enige dat écht belangrijk is, dat de borstel voor een RVS kanaal van kunststof moet zijn. In géén geval metaal! De soort kunststof doet er niet zoveel toe, de grootste verschillen tussen de kunststoffen onderling zitten in de temperatuurbestendigheid, en aangezien u uw schoorsteen van onderaf wilt vegen zult u dat toch niet doen als die heet is (denk ik 🙂 ). Oh ja, en de borstel moet de juiste diameter hebben, vanzelfsprekend.

Zelf veeg ik de schoorsteen van boven, maar van onder kan natuurlijk ook. Ik heb een hulpstuk gemaakt dat ik in elk verlengstuk kan draaien (bij mij M8 of M10 draad) en in de accuboormachine kan zetten. Dan kan ik de borstel lekker pittig laten draaien en al draaiend terugtrekken. De pijp wordt dan zonder moeite brandschoon. En u wordt vanzelf zwarte Piet, als ik dat tenminste nog zo mag noemen tegenwoordig.

In elk geval succes met de vegerij!

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account