Reageer op: Hoe blijf jij warm?

#189246

Bonsoir Krelis,

Ik moet bekennen dat de website van Quartz Ecopower mij een beetje een ongemakkelijk gevoel geeft. Al die snorkende koppen en uitroeptekens, het heeft toch wel een hoog Tell Sell gehalte. Verder kan ik op Internet geen praktijkervaringen van betekenis vinden, noch met het bedrijf, noch met hun product. Het hoeft allemaal niets te betekenen maar het geeft mij persoonlijk geen lekker gevoel. Dus voor wat betreft dit specifieke product zou ik zelf zeggen “bij twijfel niet inhalen” en mijn portemonnaie in mijn zak houden.

Dat gezegd hebbend, is er over het fenomeen infrarood ten behoeve van bijverwarming natuurlijk wel het nodige bekend. Met name in het Engelstalige gebied is nuttige informatie te vinden, zoals bijvoorbeeld hier en hier. Het lijkt erop dat dergelijke infrared space heaters in principe goed kunnen aansluiten bij jouw behoefte.

Ik heb zelf zo’n infraroodstralertje in de badkamer en ook een goedkoop draagbaar dingetje op zolder voor als ik achter de computer zit. Als het niet al te koud wordt is het prima te doen, je krijgt voor een relatief klein vermogen in Watt toch een redelijk behaaglijk gevoel. Écht lage temperaturen, zeker in combinatie met tocht, zijn deze apparaten toch te machtig. Dan moet de gas-bijverwarming (“braséro”) aan.

In jouw geval zou ik mijn zoektocht wat verbreden en bijvoorbeeld eens op Amazon.fr gaan zoeken naar “quartz infrarouge” of “chauffage infrarouge”. Je ziet dan veel verschillende producten, sommige met tientallen gebruikersbeoordelingen. Dat geeft toch wat meer houvast dan alleen maar reclamegeblaat of anderhalve gebruikersmening. Zo vond ik bijvoorbeeld de gebruikersverhalen bij dit stralertje erg interessant om te lezen. En bij Amazon hoef je je over de klantenservice en de mogelijkheid tot terugsturen in elk geval geen zorgen te maken. (Nee, ik heb geen aandelen…)

Ik wens je veel wijsheid en succes bij de keuze.

Salutations, Jos

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account