Reageer op: Hoe blijf jij warm?

#189261
 Fransco
Bijdrager

We zitten er elke 6 à 7 weken voor een periode van 1 of twee weken. Alleen ’s zomers zitten we er langer. In de winter zitten we er dus ook een paar keer. Hoofdverwarming is een grote houtkachel, net nieuw en met een hoog rendement. We hebben enkele elektrische radiatoren, die we niet vaak aan hebben en een gaskachel die we gebruiken als we in de winter in onze eetkamer gasten ontvangen. We maken namelijk ’s winters het huis wat kleiner door deze en enkele andere kamers af te sluiten en niet te gebruiken. Verder hebben we met een nieuw dak de hele bovenkant van ons vier verdiepingen tellende huis geïsoleerd. Dat hebben we ook gedaan met het plafond van de kelder die onder de helft van het huis ligt. Ook gaan de zware gordijnen dan dicht.
Het huis is verder qua isolatie een ramp. Dikke muren en pierres die we niet achter een isolatie willen verbergen, een vloer van de woonkamer die direct op rotsachtige grond ligt en waar ook de trap en een paar wanden op rusten zodat uitgraven een crime is. En tot slot stokoude ramen van enkelglas, die nog te mooi zijn om te vervangen.
Het gevolg is wel dat we zeker drie dagen moeten stoken om het in de hele woonkamer echt aangenaam te krijgen. Maar rond de kachel is het altijd prettig.
Frans

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account