Reageer op: Hoe blijf jij warm?

#189260
 le bricoleur
Bijdrager

Ratatouille,

1. Wij zijn er van november tot april niet.
2. Toch hebben wij van het huis een alle-seizoenen-huis gemaakt.
3. Omdat isoleren goedkoper is dan stoken hebben wij, waar dat mogelijk was, bij alle renovatiewerkzaamheden degelijke isolatie toegepast (zolderisolatie, buitenmuurisolatie, overal dubbele beglazing). Bij een 175 jaar oud traditioneel huis moet je wel een aantal compromissen sluiten, het kan niet alles volgens de huidige normen.
4. Wij hebben als warmtebron een olie-CV (met warmwaterbereiding), een open haard en een insert. De openhaard en de insert hebben een verbrandingsluchttoevoer van buiten, zodat zij niet door het aanzuigen van de verbrandings- en ballastlucht de kamer koelen; zie hier afb.7. Meestal is het voldoende deze twee houtverbranders met goed gedroogd (3 jaar oud) uit de regio afkomstig hout te stoken. Wij hebben de voorziening om op het CV-circuit een tweede houtgestookte ketel aan te sluiten – pas interessant als wij er permanent wonen.
5. Tijdens onze afwezigheid in de winter wordt helemaal niet gestookt. Het CV-circuit is met antivries gevuld (zoals het koelsysteem van een auto), het waterleidingnet is afgetapt.

Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account