Reageer op: Kosten gezondheidszorg

#191394
 Prinsesje
Bijdrager

Het mag dan inefficient zijn maar de patient wordt tenminste nog onderzocht. In Nederland kan het voorkomen dat je jarenlang de medicatie verlengd krijgt zonder de h jaaruisarts te zien. Ik heb net weer een staaltje meegemaakt met schoonfamilie van mij.
Verder die tiers payant is natuurlijk een simpele kweste maar de huisartsen en de overheid maken er een zooitje van. Begrijpelijk dat een huisarts geen 55 verschillende mutuelles kan contracteren. De secu kan dat gemakkelijk erbij doen met hun efficiente carte vitale, want dat is het. Ooit zo een slim systeem gezien? mocht je een ernstig auto ongeluk krijgen dan heeft de SAMU het recht je gegevens open te breken en weten ze gelijk of je op bloedverdunners staat of andere hart/suikermedicatie.
Dat de huisartsen klagen dat zonder tiers payant misbruik gemaakt gaat worden en de patient voor iedere puist op de stoeop staat is een ander verhaal. De huisartsen moeten eens leren hun patienten op te voeden. Dat is niet gemakkelijk als iedere flesje doliprane voor het koortsende kind nog vergoed wordt. In NL wordt je vaak lang aan het lijntje gehouden. Hier zie je wat sneller een specialist. Mooi, is iedereen tevreden. Het is ook vaak een sport van de huisarts om zo weinig mogelijk te verwijzen. Ik weet niet of dat de patient dient. Ik maakte dat al mee tijdens mijn co-schappen huisartsgeneeskunde. De huisarts las wie er kwam en riep gelijk: geen recept, geen verwijzing!
En dat uitbesteden van medische handelingen ligt hier erg ingewikkeld. Dat zal via een wet geregeld moeten worden om de assistent te beschermen. Er is wel oor voor maar het gros is mordicus tegen. Bij de SAMU hebben ze wel non Medici die de telefonische triage doen. Zij hebben dan ook een speciale opleiding gehad. Dus ga nog even zitten en wachten………..
Ingrid

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account