Reageer op: SCI opheffen

#202055
 lucien
Bijdrager

Nu ben ik het weer grotendeels eens met Wim. Het zou inderdaad beter zijn als dat ene aandeel dan verkocht wordt aan een vertrouwenspersoon van je x. Voor hem dan.

En ik ben ook geen specialist in het Franse ondernemingsrecht maar volgens mij – als Hollandse pummel – is het toch zo dat een SCI – een societe civile immobiliere – een maatschappijtje is naar Franse recht ter exploitatie van onroerend goed.
Officieel zou men zelfs jaarlijks een aandeelhoudersvergadering moeten houden. Beslissingen in een dergelijke maatschappij worden normaal gesproken met een (in dit geval) overweldigende meerderheid der aandelen. Dus met je ene aandeeltje heb je volgens mij althans geen ene moer te vertellen.

Maar als Wim zegt dat jij de verkoop van het huis zou kunnen tegenhouden met dat ene aandeel dan zal hij daar wel zijn redenen voor hebben. Het is dan wel afwijkend van het hele rechtsgebeuren voor maatschappijen waarbij het eigendom gebaseerd is op aandelen want daar beslist normaal gesproken de meerderheid. En er is volgens mij geen maatschappij ter wereld waar 100 % van de aandeelhouders het altijd totaal met elkaar eens zijn. Behalve in Noord Korea dan.
Gewoon eens gaan klappen met je Franse notaris. Verder ben ik het wel eens met de adviezen van Wim.
Als wat hij zegt klopt ben ik destijds door de Franse notaris flink gemadst want ik heb alleen belasting betaalt over de waarde van de 49.9 % van de aandelen die ik van mijn vrouw heb gekocht waarbij mijn notaris uitging van de netto waarde zijnde de huidige marktwaarde waar ik het beetje hypotheek wat er op rustte mooi heb afgetrokken. Zoals gezegd het is belangrijk dat je met je Franse notaris door ene deur kan en dat je buitenlandse notarissen en makelaars die er de ballen verstand van hebben mijdt als de spreekwoordelijke builenpest.
In Rome doet ge best wat de Romeinen doen niet waar ?

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account