Reageer op: CSG/CRDS en de Affaire de Ruyter – recente ontwikkelingen.

#196627
 voogdj
Bijdrager

“Over deze zaken heeft het Europese Hof van Justitie zich NIET uitgesproken en het is dan ook onjuist om aan het arrest de Ruyter de conclusie te verbinden dat Frankrijk – de Conseil d’Etat – zal (moeten) besluiten om deze inkomsten van FRANSE origine ook vrij te stellen van CSG en CRDS.”

Dat deed het EHvJ juist wel. Uit het arrest is af te leiden dat Frankrijk geen recht heeft over welke inkomsten dan ook CSG en CRDS te heffen indien betrokkene niet onderhevig is aan het Franse sociale zekerheidsstelsel.

Het is dus in ieders belang het arrest De Ruyter goed te lezen, in samenhang met vorige arresten over CSG en CRDS, en daarop de acties (bezwaarschriften tegen Franse belastingautoriteiten) te richten. Lijdzaam afwachten op wat de Conseil d’Etat en de Franse autoriteiten nog gaan beslissen heeft geen zin. Speculaties over wat Frankrijk gaat beslissen inderdaad ook niet, en wel omdat het arrest De Ruyter hoe dan ook sterke werking heeft die de beslissingen van Frankrijk terzijde kan stellen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account