Reageer op: Houten ramen – RT2012

#198596
 wilm
Bijdrager

Beste Marit,

Om aan de eisen van de RT2012 Neuf te voldoen zullen kozijnen in de praktijk altijd in lijn met de isolatie worden geplaatst, zo worden de ponts thermiques beperkt.

Zoals Dit zegt mogen de ramen bij een genormaliseerde druk geen wind doorlaten. Dit geldt ook voor de aansluitingen rondom.

In de RT is niet vastgelegd dat ramen niet naar buiten zouden mogen draaien.

Let er goed op dat het goede type glas (met de juist Uw) wordt gebruikt. Dit is per woning verschillend, volgend uit de vooraf gemaakte berekening. Het kan goed zijn dat een bepaalde glassoort in het ene huis prima kan en bij het andere niet toepasbaar is.

Pas op, ik wil je attenderen op het volgende:
De RT 2012 is gebaseerd op de prestatie-eisen. Om de geldigheid van de berekeningen te verzekeren is het nodig om te kunnen vertrouwen op gedegen waarden en garanties. Voor kozijnen gaat de RT uit van garantie door middel van certificering.

Certificering vindt op 2 niveau’s plaats:
niveau DTA: DTA is een document gevalideerd door het CSTB (soort KOMO), dat limitatief specifiek het concept van bepaalde series kozijnen goedkeurt. DTA vereist het gebruik van gecertificeerde NF-componenten;
CSTB-keurmerk: gecontroleerd en uitgegeven door het CSTB. Hewt certificaat staat voor de kwaliteit van de fabricage en de prestaties A * E * V (luchtdicht, waterdicht, winddicht). Dit CSTB-keurmerk garandeert dat de vervaardigde bouwelementen in overeenstemming zijn met de referentie DTA.

Met het zelf gaan fabriceren van kozijnen begeef je je op glad ijs. Het alsnog zelf laten testen en keuren bij gebrek aan certificaten kost vele duizenden euro’s en kan vele maanden (tot jaren) duren.

Wilm

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account