Reageer op: Houten ramen – RT2012

#198607
 Jeroen B, 62
Bijdrager

Beste Marit,

Voor wat het waard is. Een goed raam sluit af. Of het nu naar binnen of naar buiten draait, dat maakt niet uit. En als je vader al zijn leven lang timmerman is, zal hij echt wel een kozijn en passende ramen kunnen maken.

Ik heb al mijn kozijnen en ramen vervangen en ze opnieuw naar binnen laten openen. Mijn kozijnen en ramen zijn in Nederland gemaakt, van grenen. Het type raam dat in mijn streek gebruikelijk was bij oude huizen kent een roedeverdeling in drie delen. Die ramen zijn niet bij bouwmarkten te koop. Vanwege mijn dak overstek worden mijn ramen maar een keer of drie per jaar, bij een heel woeste regenbui, nat.

Het opnieuw naar binnen laten draaien heb ik inderdaad gedaan vanwege de luiken; die bieden extra isolatie in zomer en winter en verhogen, zoals hierboven beschreven, het wooncomfort. Ook bieden ze nog wat inbraakpreventie.

Ik heb het geluk dat ik een bestaand huis renoveer en geen Franse specialisten met allerlei eisen over de vloer krijg. Mijn nieuwe ramen zijn ten dele gelijmd in de muren geplaatst. Spouwlatten heb ik Frankrijk nog niet gezien. Mijn verzekeraar berekende mij, zolang niet alle ramen luiken hadden, een hogere premie.

Je zou misschien kunnen mailen met de dame achter het blog, Heen en weer naar de Ardeche; Marthy Berends. Zij heeft met echtgenoot al bijna zestien jaar een huis in de Ardeche. Zij kan je ongetwijfeld wat ervaringen vertellen.

Succes met de afweging!

Jeroen B, 62

Jeroen B, 62

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account