Reageer op: Makelaars? Zucht! En háát!

#192686
 wilm
Bijdrager

Met huizen zoeken is het al net als met pianospel, en misschien is het in het hele leven wel zo: alles draait om ritme, harmonie en melodie. Is er geen goede afstemming, geen goede balans, dan volgen er alleen maar wanklanken. Dan moet er gezocht worden waar dingen fout gaan.

Muziek kan worden gespeeld volgens een vast stramien, vanaf blad. Het notenschrift duidt maat en telling aan, maar die zijn slechts een onderdeel van ritme. Er is geen duiding van precies die dingen uit het ritme die de emotie raken, die kunnen enthousiasmeren, een hemels gevoel geven, aanzetten tot dansen en bewegen. Ondanks “de beste wil van de wereld” zal de muziek van iemand die zich onvoldoende inleeft houterig blijven klinken. Wanneer vervolgens het zwelpedaal wordt ingezet als uiting van irritatie ….

Net als bij pianospel draait het bij huizen kopen om inleving, om aanvoelen, om improvisatie. De pianist die met golvende polsen speelt zal mooiere muziek produceren dan die stijve hark. En de huizenzoeker die zich wil beperken tot het vanaf een luie stoel foto’s op internet te bekijken, zal nooit van z’n leven slagen.

In de communicatie met verkopers, met makelaars en zoveel andere Fransen draait het net als bij muziek om gevoeligheid, timbre en touche. Ontbreekt dit, dan wordt alles moeilijk verteerbaar.

Speel het spel met gevoel. En … wat erg veel zou schelen … probeer dezelfde taal te spreken.

Succes,
Wilm

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account