Reageer op: plastic kentekencard auto

#191553
 brijn
Bijdrager

Als ik de site van de RDW nalees is het nieuwe systeem bizar.

Als je in Frankrijk woont en een gebruikte auto in Nederland koopt kan (en kon) je het Nederlandse kenteken sowieso niet op je naam laten zetten. Als je de gekochte auto naar Frankrijk wilde rijden kreeg (kocht) je een tijdelijk exportkenteken bij de RDW of een geautoriseerd afgiftebedrijf. De oude platen gebruikte je als decoratie in een truckerskroeg.

Tegenwoordig moet je de platen inleveren, krijg je een tijdelijk papieren deel II voor de Franse autoriteiten, maak je van wit karton een kopie van de oude platen, plakt dat op de auto, en mag je naar de Nederlandse grens rijden. STOP! TOT HIER TOE EN NIET VERDER! Qote RDW: “Dit kenteken moet u op witte platen (of wit karton) met zwarte cijfers en letters op het voertuig voeren en is alleen geldig in Nederland” Unquote. Hoe je van Rozendaal naar huis moet? Bekijk het maar, zoals het er uit ziet: op een autoambulance.

Het is effectief onmogelijk gemaakt om een Nederlandse auto als niet-Nederlands ingezetene te kopen en op eigen kracht naar huis te rijden, zo leest het althans.

Leve het vrije verkeer van goederen in de EU!

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account