Reageer op: Raad&Daad heeft nu 70 vrijwilligers

#195196
 OEVVD
Bijdrager

Raad en Daad richt zich nu vooral op Nederlanders in Frankrijk – eigenlijk alleen op Nederlanders in Frankrijk, of zij die er naar toe willen.
Veel problemen die nieuwkomers ondervinden zijn echter niet typisch Frans al zijn die er wel natuurlijk. Er zijn echter ook vele zaken die voor alle Nederlandse emigranten gelden. Neem eens de hele problematiek rond de zorverzekering – dat is Europees geregeld dus dezelfde problemen doen zich voor voor Nederlanders in 28 EU landen.
Neem paspoortperikelen – of de consulaten nu gesloten zijn in Frankrijk, in Spanje of in Italiê – het maakt niet uit -het is voor iedereen hetzelfde probleem.

En dan zijn er de emigranten naar landen buiten de EU. Daar hebben we ook problemen mee gemeen – neem eens stemmen vanuit het buitenland. Idem met de AOW – dat geldt voor iedereen.
Heel veel van deze emigranten lezen Dutch Abroad. Deze electronische krant – die dagelijks verschijnt – was oorspronkelijk een initiatief van BVN en verscheen onder de naam Wereldkrant. Na bezuinigingen was daar geen geld meer voor en werd die krant voortgezet als Dutchabroad door de Heer Thosmas Arts ( de hoofdredacteur van de Wereldkrant ). Deze week is het dienstenpakket uitgebreid met het Dutchabroad forum.
Mijn vraag – zou het stuurteam er iets voor voelen om Raad en Daad ook open te stellen voor emigranten in andere EU landen en zelfs wereldwijd ?
Dat Dutchabroad forum zou daarvoor het ideale platform zijn.
En je zou dan, naast de lokale beschikbaarheid van vrijwillers per Departement in Frankrijk vrijwilligers een beetje moeten indelen naar specialisatie. Dus een juridisch groepje, technische mensen, bouwkundigen, pensioenspecialisten, zorgverzekeraars etc.
Ik denk persoonlijk dat juist emigranten naar zeg de Baltische Staten, Polen (ja die zijn er ook ), en vooral naar Verweggistan veel meer problemen ondervinden dan wij – die relatief toch in een gespreid bedje terecht zijn gekomen.
Raar idee of zit er wat in ?
Ik denk dat qua communicatie het in het digitale tijdperk niet uitmaakt of je nu in het volgende dorp zit of aan de andere kant van de wereld.
Groetjes
OEVVD

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account