Reageer op: Fiche de police

#191190
 OEVVD
Bijdrager

Nou nou, Ik vind het oproepen tot “politieke ongehoorzaamheid” ongepast. Gaan we nu allemaal hier zelf uitmaken welke delen van de wetgeving ons aanstaan en welke wij wel willen gehoorzamen en vegen wij aan de rest onze achterkant af ?
Voor een gewone burger al niet verstandig en voor een Nederlandse ondernemer in een ander EU land al helemaal uit den boze.
Het is duidelijk dat Wim niet wil begrijpen uit welke hoek de wind nu waait in Europa. Diverse overheden beginnen nu de konsekwenties van het doorgeslagen vrije verkeer in te zien en gaan maatregelen treffen. Een paar voorbeelden – Belgiê stuurt Nederlandse bijstandstouristen terug naar huis. Nederland voert grenscontroles aan de Belgisch Nederlandse grens bij Hazeldonk weer in in een poging om de stroom illegale immigranten die door Iatliê op de bus zijn gezet weer wat in te dammen. En Frankrijk wordt dus ook wat alerter.
” Het is belachelijk om die politiepapiertjes in te vullen voor EU burgers ” want die doen kennelijk niks wat niet mag. Wat een onzin. Roemeense en Bulgaarse bendes zijn een groot gevaar – niet alleen voor de openbare orde – maar voor iedereen die op het platteland woont.
Het herinvoeren van de fiche is een maatregel die in ons aller belang is maar vooral in het belang van de CdH exploitanten zelf. Fijn om te weten wie je onder je dak neemt toch ? En fijn dat je er wat aan kunt doen als ze zonder betalen vertrekken.
Het niet mee hoeven invullen van papiertjes en het niet meer hoeven aanvragen van een verblijfsvergunningen zijn schijnvoordelen van de EU. In wezen zijn dat allemaal nadelen want het is in ieders belang dat immigranten zich fatsoenlijk melden en dat zij een adres hebben en dat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
Frankrijk is nog altijd een souvereine staat en voor zover er souvereiniteit is aangetast door de doorgeschoten EUSSR worden er nu een aantal dingen rechtgezet.
En dat is hoog tijd ook.
Ik vind oproepen tot burgelijke ongehoorzaamheid merkwaardig uit de mond van een “expert” die ondernemers adviseert. Moeten ze nog wel belasting betalen of hoeft dat ook al niet meer voor EU burgers ?

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account