Zware sneeuwval in noordoosten Frankrijk

sneeuwDoor zware sneeuwval in het noordoosten van Frankrijk en de noordelijke Alpen, gepaard gaand met sterke windstoten zijn vandaag zaterdag 27 december 19 departementen onder ‘code oranje’ geplaatst. In de nacht van zaterdag op zondag kan de gevallen sneeuw gaan opvriezen, waardoor het op plaatsen extreem glad kan worden.

In het noorden is de haven van Calais gesloten en zijn de overtochten naar Engeland onderbroken door de sterke wind die 160 km per uur telde. Ook is het verkeer langs de kustweg de A16 beperkt. In Ile-de-France werden de tuinen van Versailles gesloten voor het publiek vanwege de sterke windstoten.
Aangeraden wordt om thuis te blijven of het vertrek uit te stellen.
Zware sneeuwval en ijzel hebben zaterdagavond de meeste overlast veroorzaakt. In de Isère werd een man gedood door een val in een ravijn met zijn auto.
Wie zich voor werk of om andere redenen toch per auto moet verplaatsen in het door het zware weer getroffen gebied, wordt aangeraden bijzonder voorzichtig te zijn en sneeuwkettingen en zeker ook een noodpakket mee te nemen zoals een thermoskan met warme drank, een zaklantaarn, dekens. Vergeet vooral ook de sneeuwkettingen niet.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account