Wonen

In deze rubriek is een groot aantal artikelen te vinden die verband houden met het gaan wonen in Frankrijk: het zoeken naar een huis en de contacten met makelaars en notarissen en de beschrijving van de Franse huizenmarkt en de prijzen.

Als het begeerde huis eenmaal is gevonden, zijn er de contacten met de nutsbedrijven. Hoe regelen we de elektriciteit, water, telefoon, internet, televisie en dergelijke.

En dan zijn er de talrijke Nederlanders die zelf aan de slag willen in hun pas verworven Franse onderkomen. Een zeer uitgebreid hoofdstuk is gewijd aan het zelf bouwen of verbouwen van het nieuwe huis of de vakantiewoning.

Sommigen willen na het bouwen en klussen hun vakantiewoning af en toe eens verhuren. Op deze site kan men dergelijke woningen laten vermelden. Ook Nederlanders die na een poosje vertrekken naar een ander Frans huis of zelfs terugkeren naar Nederland, kunnen hun optrek hier te koop of te huur aanbieden. Voor het aanbieden van vakantiehuizen is er de gelijknamige rubriek elders op deze website.

©2018 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account