Valérie Trierweiler tweemaal miljonair

valerie trierweilerTerwijl ze niet alleen de meest verkochte schrijfster van het jaar 2014 is, kan de ex-vriendin van François Hollande, Valérie Trierweiler, zich nu ook al tweemaal miljonair noemen. In 2014 zijn 558.518 exemplaren verkocht van haar boek over haar leven met de president van Frankrijk onder de titel ‘Merci pour ce moment’.

Sinds het plotselinge verschijnen van het boek op 4 september heeft Valérie Trierweiler alle Franse concurrent-schrijvers verslagen, inclusief schrijvers als Éric Zemmour (Le suïcide Français) en nobelprijswinnaar Patrick Modiano. Binnen 16 dagen na het uitkomen van het boek kon ze al 1,3 miljoen in haar handtasje steken – een bedrag dat nu opgelopen is tot twee miljoen.

Uitgever Laurent Beccaria lijkt verbaasd te zijn over het succes en legt uit dat hij nooit een dergelijke verkoop-hausse had verwacht. Op zijn voorstel te beginnen met een oplage van 100.000, had Trierweiler het kleine uitgeverskantoor gevraagd waarom niet te beginnen met 50.000. Hij voegt eraan toe dat dit én het feit dat Valerie Trierweiler hem heeft uitgekozen, een van de kleinste uitgevers van Frankrijk, aangeeft dat het haar echt niet om het geld te doen kon zijn. Bij de opbrengst die de journaliste van Paris Match toucheert, komen overigens nog de inkomsten uit de verkoop van de pocketuitgave, die voor komende zomer bekend zullen worden gemaakt.

Kniesoren die zeggen dat Trierweiler met haar boek wraak heeft willen nemen op haar ontrouwe vriend, krijgen te horen dat het schrijven van het boek niet ingegeven werd door rancune, noch door winstbejag. Trierweiler zegt slechts het publieke beeld te hebben willen herstellen van haar ware zelf, in plaats van het chagrijnige imago van een kattige première dame die genoeg heeft van de inbreuken op haar privacy. Wie het boek gelezen heeft, oordele zelf. Als u zin hebt, kunt u het ook gratis downloaden – even de naam van de schrijfster en de titel in de zoekmachines invoeren. Geld toe krijgen om het wat bedekt-zure relaas te lezen behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account