Prijzen autoroutes stijgen 0,8% in 2014

auto_2De prijzen voor péage op de autoroutes gaan in 2014 gemiddeld met 0,8 % omhoog, verhoging van de TVA niet meegerekend, zo heeft het ministerie van transport afgelopen maandag aangekondigd.

Volgens het ministerie gaat het om een van de kleinste prijsverhogingen van de afgelopen 10 jaar. In november had de minister al aangekondigd dat een verhoging van 1,14% te verwachten was, rekening houdend met de TVA-verhoging die al een prijsverhoging van 0,33% tot gevolg zou hebben.

De verhogingen liggen voor de grote wegennetwerken tussen de 0,35 % en 1,23 %. Deze wegen worden beheerd door de 7 grote bedrijven die 95% van het autwegennetwerk onder zich hebben. Het ministerie stelt dat de verhogingen beperkt zijn gebleven doordat de overheid in de dialoog met de concessionairs duidelijke eisen gesteld heeft met betrekking tot investeringen en onderhoud. Het wijst er verder op dat de prijsverhogingen in de eerste plaats dienen voor het financieren van aanvullende investeringen op de autoroutes die onder  het beheer van de bedrijven vallen. Eerder hadden beheerders APRR en AREA per 1 februari een gemiddelde verhoging van 0,80 % en 0,84 % van péagetarieven aangekondigd.

De privé-ondernemingen zorgen voor de financiering, de bouw, het onderhoud en de exploitatie in ruil voor de ontvangst van péage. De péagetarieven worden contractueel beperkt door de Staat en hangen samen met de inflatie, maar de ondernemingen passen vaak grotere prijsverhogingen toe dan door de investeringen gerechtvaardigd zou zijn.


©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account