Woonruimte en woningruil

(stuur een e-mail naar info@infofrankrijk.com)


Het verschijnsel woningruil in de vakantie (échange de logements) doet zich in Frankrijk veelvuldig voor. De belangrijkste websites, goed  bevonden door de consumentenorganisaties, zijn de volgende:
www.intervac.fr (voor woningruil in Frankrijk)
www.intervac-home-exchange.com (internationaal)
www.homelink.fr

www.trocmaison.com


Pied à terre in Nederland

Even terug naar Nederland, soms een wens of noodzaak. Wie er geen pied à terre meer heeft en toch van privacy geen afscheid wil nemen, voelt er wellicht voor samen zo'n soort gite te realiseren. Uiteraard ingekaderd binnen goede gezamenlijke afspraken. Bestaat zoiets al? Ik sluit me er graag bij aan.

Ik ben een gezonde 75-jarige klusser/tuinier, en was beroepshalve ooit PABO docent met een wis-&natuurkunde basisvorming. Ik ben op zoek naar gelijkgestemden die ook uitzien naar een dergelijke stek, of er ideeën voor hebben, en die gezamenlijk willen opzetten. Spreekt u dit aan? Of neemt u al deel aan zoiets? Neem dan contact op met Ppa via het Forum of stuur een e-mail naar info@infofrankrijk.com


Bonjour! Koppel zoekt huurwoning voor minimaal een jaar in de Saône et Loire, in de omgeving van Tournus. Kent u mensen die hun woning te koop hebben staan en het in de tussentijd willen verhuren, of mensen die hun vakantiewoning langer willen verhuren? We hebben geen kinderen, geen huisdieren, wél een vast contract bij MT71 als bedrijfsarts. Reactie graag naar: joostbroere@me.com  Christelvkoppen@hotmail.com


9-3-2015 Gezocht: Stuk grond om zelfvoorzienend te kunnen leven.
Ik ben op zoek naar een stuk grond met een ruine of oude boerderij, waterput en rivier(tje) over het land, stuk weiland en bosgrond. Het is de bedoeling om hier een mooie plek van te maken waar meerdere mensen samen kunnen komen. Ik schat dat ik minimaal 2 ha nodig heb. Als u tips voor me heeft, verneem ik dit graag. Tevens ben ik op zoek naar boeken over het kopen en opknappen van Franse huizen, o.a. Wim Bavelaar La maison, 7e druk. etc.
martinvanveenendaal939@gmail.com
Martin van Veenendaal