Raad&Daad

Vrijwilligersteam Raad & Daad

Logo Raad & Daad2Naar aanleiding van vragen en discussies in het forum van deze website is onder de naam Raad & Daad een team van vrijwilligers ontstaan, dat Nederlanders en Vlamingen wil ondersteunen bij de praktische problemen waarmee iedere buitenlander bij vestiging in Frankrijk te maken kan krijgen.

De gedachte achter Raad&Daad is dat het handig en tijdbesparend werkt, wanneer niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Ook kan het plezierig zijn om in geval van nood in de eigen taal met een meer ervaren persoon te kunnen overleggen.

Het team Raad & Daad bestaat uit een aantal enthousiaste mensen, verspreid over heel Frankrijk, die al geruime tijd in Frankrijk zijn gevestigd of er regelmatig verblijven. Op verschillende gebieden hebben zij inmiddels ruime ervaring met het leven, wonen en werken in Frankrijk en zij zijn bereid om deze praktijkervaring te delen met iedereen die daaraan behoefte heeft. Wie in het dagelijkse contact met Franse instanties, bedrijven of andere organisaties vastloopt, op onbegrip stuit of  hulp kan gebruiken bij het wegwijs raken in dit mooie land met zijn vaak totaal andere cultuur en omgangsvormen, kan contact opnemen met een van de leden van Raad & Daad. Zij bieden graag een luisterend oor, doen suggesties en zo nodig bieden zij daadwerkelijke hulp door bijvoorbeeld een telefoontje te plegen of een voorbeeldbrief te schrijven. In voorkomende gevallen kunnen zij  desgewenst en afhankelijk van de afstand de vragenstellers ook persoonlijk begeleiden naar een Franse instantie.

Raad&Daad heeft een eigen website: www.raadendaad.fr

(update)

27.11.14 Sinds de start van Raad&Daad in oktober 2013 werden door deze vrijwilligersorganisatie regelmatig hulpverzoeken ontvangen en afgehandeld. Vanuit hun beroep of als ervaringsdeskundigen geven de vrijwilligers gerichte hulp aan Nederlanders en Vlamingen in Frankrijk. Op verschillende terreinen werd reeds door de vrijwilligers praktische hulp verleend. Onder andere op het gebied van huisvesting, gezondheidszorg, huisdierenzorg, advocatuur, accountancy en fiscaliteit bij het starten van een eigen bedrijf.

Deze week heeft Raad&Daad haar honderdste vrijwilliger mogen verwelkomen. Voor een zo jonge organisatie is dit een goed resultaat. Echter is Raad&Daad nog op zoek naar vrijwilligers om de lege plekken, vooral in het noordelijk deel, van Frankrijk op te vullen. Wilt u meer informatie over de hulpverlening van Raad&Daad, dan kunt u dit vinden op hun website.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?