Oppositiepartij UMP gaat Frankrijk volplakken: Echec

EchecIn de nacht van zondag op maandag zullen leden van de rechtse oppositiepartij UMP 150.000 affiches op reclameborden plakken met de afbeelding van president François Hollande, druipend in de regen. De foto werd gemaakt tijdens de ambtsaanvaarding op 6 mei 2012 in Parijs. De affiche is voorzien van de niets aan duidelijkheid te wensen overlatende omschrijving L’Echec.

In een toelichting op de ongebruikelijke actie meldt partijvoorzitter Jean-François Copé dat de partij tien redenen heeft om te spreken van een totale mislukking van het beleid in het eerste jaar van de socialistische president: de werkloosheid, de staatsschuld, de koopkracht, de economische groei, de veiligheid, de illegale immigratie, de Republiek als voorbeeld, de internationale politiek, de sociale samenhang en het regeringsbestuur. Naast het opplakken van de affiches heeft de partij een pamflet in een oplage van drie miljoen exemplaren samengesteld, waarin de ‘catastrofale balans’ van het eerste regeringsjaar van Hollande wordt uiteengezet.
Zondag is aan de andere kant van het politieke Franse spectrum uiting gegeven aan het ongenoegen over het eerste regeringsjaar van de regering onder Hollande. Tijdens een manifestatie van het extreem-linkse Front de Gauche heeft  mede-voorzitter Jean-Luc Mélenchon fel verzet geuit tegen het bezuinigingsbeleid van de overheid en opgeroepen de bezem door deze regering te halen. Naast deze coup de balai zou Frankrijk volgens deze partijleider rijp zijn voor de stichting van de Zesde Republiek.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account