Minder toerisme Frankrijk deze zomer

pluieDe organisatie Protourisme meldt in een voorlopig rapport dat er deze zomer veel minder toerisme in Frankrijk is geweest dan vorig jaar. Het gaat om een achteruitgang van 2 tot 4%. Voor de daling zijn verschillende oorzaken aan te wijzen: het slechte en onbestendige weer, het voorzichtige spendeergedrag van de toeristen en zelfs de wereldkampioenschappen voetbal hebben het toerisme parten gespeeld.

Er zijn grote verschillen als men de regio’s met elkaar vergelijkt. In de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, de Aquitaine en de regio Rhône-Alpes kwamen de reserveringen heel traag op gang. Bretagne, Normandië en de Elzas hebben het beter gedaan. Daar is zelfs een verhoging van het aantal gereserveerde nachten te zien, vooral op campings. De uitgaven door de toeristen zijn echter lager dan voorheen. Ook Parijs en omstreken zijn er relatief goed vanaf gekomen.

Hoewel het voorseizoen veelbelovend leek, gaf 62% van de door Protourisme geïnterviewde beheerders en eigenaars van vakantieaccommodaties aan dat hun omzet in de maanden juli en augustus is gedaald, vooral die in de côte d’Azur, de Languedoc, de Aquitaine en de Rhône-Alpes.

Ook in de horeca is juli een moeilijke maand geweest, zo laat de voorzitter van de branche-organisatie Hervé Becam weten. Hij voegt eraan toe dat augustus iets beter lijkt te gaan, maar dat de omzetcijfers bijzonder teleurstellend zijn. In de Dordogne is die in juli  bijvoorbeeld gedaald met 40% ten opzichte van vorig jaar. In de Aquitaine signaleert het Comité régional du tourisme een ‘moeilijk’ seizoen en wijt dit aan het slechte weer en de indrukwekkende beelden van de schade door de vloedgolven deze winter. Ook in Savoie en Haute-Savoie zijn er 5 tot 8% minder toeristen geteld. Grote boosdoener is het weer – dat volgens bureau Protourisme een verlies van inkomsten van zo’n 800 miljoen euro tot gevolg heeft gehad.

 

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account