Makelaars

De Franse makelaars, de immo’s en hun Nederlandse collega’s

Wie een huis in Frankrijk wil kopen, zal in veel gevallen te maken krijgen met de makelaars, de agents immobiliers of hun vertegenwoordigers, de agents commercials. Over het imago van deze Franse immo’s doen veel verhalen de ronde, er in het algemeen op neerkomend dat deze niet al te best is. De courtages zijn hoog, de betrouwbaarheid laat te wensen over, de klantvriendelijkheid jegens buitenlandse huizenzoekers kan beter. Ook Nederlanders zijn actief als bemiddelaars op de Franse onroerendgoedmarkt. Sommigen doen hun werk serieus, bezitten de vereiste vergunningen en helpen hun landgenoten. Anderen maken er een potje van en maken soms misbruik van de onwetendheid en van het taalprobleem.

Op de pagina’s in deze rubriek staan de praktijken beschreven. Er is een lijst van Nederlandse bemiddelaars die zich op deze site wensen te profileren en een lijst van de grootste Franse ketens.

Ongeveer de helft van de Franse huizentransactie vindt plaats tussen partculieren, dus zonder tussenkomst van een makelaar. Wie op zoek gaat, kan baat hebben bij een checklist. Waar moet je allemaal op letten?

 

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?