Werk en Onderwijs in Frankrijk

Werk in Frankrijk

Voor veel Nederlanders die hun vaderland voor gezien houden wegens de bekende en talrijke motieven, klimaat, drukte, onveiligheid, stress, files, politiek klimaat, belastingen enzovoort, is werk niet meer essentieel. Zij behoren tot de wat ouderen en hebben nog kunnen profiteren van prepensioen- en vut-regelingen of hebben hun bedrijf(je) overgedaan.

Er dient zich nu echter ook een nieuwere generatie Frankrijkgangers aan: de veertigers die hun geluk elders in de wereld willen beproeven. Maar niet te ver van het land van herkomst. Dus zoekt men een nieuw leven in Italië, Spanje en vooral Frankrijk. Het gaat om een generatie die nog graag wil (en moet) werken en/of ondernemen.

Werken in Frankrijk

In deze rubriek informatie over de Franse regelgeving bij het beginnen van een eigen bedrijf in Frankrijk, het zelfstandig uitoefenen van een beroep. De bureaucratie tiert welig, de benodigde papierwinkel is enorm en de sociale lasten zijn hoog. Velen dromen van het starten van een Franse camping of het gaan uitbaten van chambres d'hôtes of gîtes. Ook hierover de benodigde informatie.

Vrijwilligerswerk in Frankrijk

Vrijwilligerswerk kent in Frankrijk, evenals in andere landen vele beperkingen teneinde zwart werken tegen te gaan. Anders dan in de meeste landen onderscheidt men in Frankrijk twee soorten vrijwilligerswerk:

1. Le Bénévolat met Bénévoles
2. Le Volontariat met Volontaires.....

.... Lees meer..

Diploma's en werk

Bij het zoeken naar een baan is het vaak nodig om diploma's te laten zien. Het Franse onderwijs is nogal anders ingericht dan in Nederland.