Laatste dag belastingaangifte online

impotsVandaag is in Frankrijk de laatste mogelijkheid om uw belastingaangifte te doen voor de departementen 50 en volgende. Doet u op papier aangifte, dan bent u te laat…

Te laat indienen van de aangifte van uw inkomsten van  2014 kan u op een boete komen te staan.

Lukt het u niet om de aangifte op tijd in te dienen, dan kunt u dit nog inhalen door het doen van een ‘declaration tardive’. U moet dan uitstel hebben aangevraagd en u moet wel rente betalen over de maanden dat u niet kon worden aangeslagen wegens het ontbreken van een aangifte. De rente is 0,4% per maand.

Doet u geen aangifte zonder dat u dit heeft kenbaar gemaakt en zonder dat u uitstel gekregen hebt, dan is de boete 10% over het te betalen bedrag aan belasting, en 20% als u aangifte doet binnen 30 dagen nadat u een aanmaning hebt gekregen. Als u geen aangifte doet over werk dat u hebt gedaan (dus zwart), dan is de boete vastgesteld op 80% van de verschuldigde belasting.

Vanaf 22 juli kunt u online de aanslag inzien als deze negatief is, dus als u geld terugkrijgt. Vanaf 3 augustus is deze beschikbaar als u moet betalen en niet per maand betaalt. Is uw belasting uitgespreid over de maanden van het jaar, dan is de aanslag 18 augustus aanstaande beschikbaar. Merkt u na het ontvangen van de aanslag dat er een fout is gemaakt, dan kunt u een correctie indienen van 4 augustus tot 27 november 2015.

U hebt nog tot vannacht middernacht de tijd.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account