Hittegolfmaatregelen

Onlangs is de telefoonlijn ‘canicule info service’ geopend. De lijn is bereikbaar via nummer 0800 06 66 66 van maandag t/m zaterdag van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds en is gratis vanaf een vaste lijn.

Het ministerie van sociale zaken en gezondheid vat de belangrijkste informatie in geval van een hittegolf als volgt samen:

Aanbevolen maatregelen: beschermen van de woning voor en tijdens de hittegolf (muurisolatie, luiken en zonneschermen in bruikbare staat, ventilatoren en airconditioning nakijken en ijsblokjes en koelelementen binnen handbereik houden. Draag lichte en wijde kleding, gebruik ventilatoren en verstuivers en neem regelmatig een lauwe douche. Ga rusten tijdens de heetste uren, vergeet niet te hydrateren, eet bij voorkeur fruit en rauwe groente en beperk de fysieke inspanning.

Let op: de volgende verschijnselen van uitdroging, een zonnesteek of oververhitting: zweetaanvallen, vermoeidheid, kramp, hoofdpijn, intense dorst, enz. Bel in noodgevallen 15 (Samu), 18 (Pompiers) of 112 (Europees alarmnummer).

Het ‘hittegolfplan’ kent 4 niveaus:

Niveau 1 (groen) – de normale alertheid van 1 juni tot 31 augustus
Niveau 2 (geel) – warmtewaarschuwing als de komst van een hittegolf zeer waarschijnlijk is.
Niveau 3 (oranje) – hittegolf, aangekondigd door de Prefectuur van het departement in samenspraak met de Agences régionales de santé (ARS)
Niveau 4 (rood) – maximale mobilisatie

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?