Handleiding voor het gebruiken van het forum op deze website.

Foto’s invoeren:

Ga naar deze Duitse website en je kunt een foto uit je eigen bestand uploaden naar het forum. Ga daarbij als volgt te werk: in een ‘nieuw bericht’ of in een reactie op andermanse bijdrage, kun je naar die Duitse site gaan, klikt op ‘bladeren’ en selecteert een plaatje of foto uit je eigen bestand. dan op de knop upload klikken. De opgegeven URL kopiëren (haal de IMG tussen de scherpe haken even weg). In het forum terug is het dan verder eenvoudig om via het ikoontje van de boom (afbeelding invoegen, insert/edit image) de URL te kopiëren en de afbeelding staat in je bijdrage. Erg handig om bij technische verhandelingen over bouwen en klussen een en ander letterlijk te illustreren.

Tabellen invoeren:

Deze procedure is iets simpeler. De onderste  tweede regel ikoontjes van de werkbalk betreft het maken en bewerken van tabellen. De meest linkse is bedoeld als eerste stap. Je kunt het aantal kolommen en rijen zelf bepalen en eventueel later weer kolommen of rijen toevoegen of verwijderen. Het klikken op de ikoontjes wijst zich vanzelf.

Corrigeren:

Als je een bericht hebt gepost, en je ontdekt later dat er tikfouten in voorkomen, is de tekst nog eens terug te halen om te worden gecorrigeerd. Gebruik daarvoor het ikoontje met het potloodje naast de tekst Top en je kunt bij je eigen bericht komen.

Eerst zoeken:

Het is vaak nuttig om, alvorens een vraag te stellen in het forum, de twee zoekmachines (forum en website) te raadplegen. De praktijk leert dat nogal wat vragen eenvoudig te beantwoorden zijn door naar eerdere discussies in het forum terug te gaan of de informatie op de website te raadplegen. Sinds enkele dagen hebben we de twee zoekvensters boven elk onderwerpenoverzicht geplaatst.

Forum via e-mail:

Er bestaat de mogelijkheid om met de discussies mee te doen via e-mail. Je kunt per onderwerp kiezen of je de berichten en de reply’s per e-mail wenst te ontvangen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om via een eenvoudige klik de e-mailoptie weer te laten vervallen. Bij elke rubriek is bovenaan in het rood aangegeven of de optie van de e-mail moet worden geactiveerd of worden uitgezet.

©2018 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account