Overheid : geen antwoord betekent ‘ja’

administrationGeen antwoord betekent voortaan ‘ja’ bij de Franse overheid. Als u bij de Franse overheid een aanvraag doet, geldt vanaf 12 november 2014 het principe : stilte als antwoord op een aanvraag betekent acceptatie (article 1 de la loi 2013-1005 du 12 novembre 2013). Dit principe is van toepassing op meer dan 1200 administratieve handelingen van de overheid en is bedoeld om het leven van ondernemingen en particulieren te vergemakkelijken.

Tot nu toe betekende het zwijgen van de overheid een weigering. De termijn waarop u antwoord krijgt op uw aanvraag, variërend van 15 dagen (2 weken) tot 4 maanden, afhankelijk van het onderwerp waarop uw aanvraag betrekking heeft, blijft geldig. Als deze termijn voorbij is, betekent het uitblijven van een antwoord dus voortaan dat uw aanvraag door de overheid wordt geaccepteerd. Op deze manier worden de aanvragers beschermd tegen een verlate weigering.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, waarbij de oude regeling van toepassing blijft. In een geheel van maatregelen wordt dit gepreciseerd. Bijvoorbeeld bij vragen die gaan over de nationale veiligheid, bescherming van de vrijheid en het bewaren van de openbare orde.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account