Fransen werken harder dan andere Europeanen

Dit onderwerp bevat 15 reacties, 10 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 8 jaren, 11 maanden geleden door Noë.

  • Auteur
    Berichten
  • #189989
     Wim Bavelaar
    Moderator

    Het Franse onderzoeksbureau Dares (Direction de l’animation de la recherche, des études et des statistiques) heeft uitgezocht dat de Fransen meer werken dan het gemiddelde van de andere Europeanen. De Fransen stoppen later op de dag met werken en nemen meer werk mee naar huis, een Franse gewoonte, une habitude hexagonale, zegt het onderzoek.

    Bericht op de homepage.

    Wim

    #190002
     Anoniem
    Inactief

    ja wim , voor ons geld het zeker en vast , met een bouwbedrijf en een vakantiedomain met restaurant en bar kloppen we enorm veel uren non stop ,7op7 .
    Met de hoge taksen en andere ongelooflijke uitvindingen van meneer hollande zijn we nu de pineut van ons eigen harde werken , gezondheidsproblemen komen er zeker en vast , evenwicht in arbeid en rust is er niet . Een eigen bedrijf kost geld ,veel geld , na alle onkosten ,van personeel,primaire kosten,aankopen en nog veel meer , hou je 10 % over , leuk toch …

    #190000
     Noë
    Sleutelbeheerder
    Quote:
    Quote uit agave123 op 17/09/2013 20:25
    ja wim , voor ons geld het zeker en vast , met een bouwbedrijf en een vakantiedomain met restaurant en bar kloppen we enorm veel uren non stop ,7op7 .
    Met de hoge taksen en andere ongelooflijke uitvindingen van meneer hollande zijn we nu de pineut van ons eigen harde werken , gezondheidsproblemen komen er zeker en vast , evenwicht in arbeid en rust is er niet . Een eigen bedrijf kost geld ,veel geld , na alle onkosten ,van personeel,primaire kosten,aankopen en nog veel meer , hou je 10 % over , leuk toch …

    Voor de toekomst ziet het er inderdaad treurig uit als je ziet wat de harde werker over houdt van zijn arbeid. De hoge belastingen lijken me geen motivatie voor iemand om als ondernemer zelfstandig aan de slag te gaan. Als je echt veel gaat verdienen werkt het tegen je. Dan kun je beter de risico’s besparen en lekker voor een baas gaan werken.

    #189991
     Anoniem
    Inactief

    .

    #189997
     Anoniem
    Inactief

    . en hoe verwijder ik een foutief bericht ook alweer in z’n geheel…?[

    #189998
     Anoniem
    Inactief

    En zo kan je met onderzoeken altijd je vooringenomen gelijk bevestigd krijgen. Uit Europees onderzoek blijkt dat Frankrijk juist de laagste productiviteit kent…

    Aart

    Als je kijkt naar de vroegere EU van 15 landen is het gemiddeld 1.678 werkuren. Het langst wordt er gewerkt in Estland, op de voet gevolgd door Hongarije, Litouwen, Polen en Roemenië. De kortste werkweken vinden we in Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Italië en Zweden. Het verschil tussen Estland en Frankrijk bedraagt maar liefst 282 uren, of 35 dagen van 8 uur.

    egnn1-grafiek-1-kopie.jpg

    #189992
     bosbess
    Deelnemer

    Daar gaan we weer. Vele Fransen, volwassen mannen en vrouwen, werken zich jarenlang dagelijks kapot in rottige baantjes, onder arrogante, hiërarchische bazen waar wij allang onze neuzen voor op zouden halen (zowel voor de baantjes als de bazen), en ze hebben nooit zicht op meer dan het o zo riante minimumloon, nu 1120 euro netto per maand. Zulke lui zouden best eens wat harder kunnen werken voor zo’n gigantisch salaris, nietwaar?

    Maar achgut, al die zielige ondernemers met hun eigen bedrijven, waarin ze na aftrek van hun bedrijfslasten en overige slimme aftrekpostjes meer dan een miljoen per jaar verdienen, moeten over het bedrag dat boven het miljoen uitkomt tijdelijk 75% belasting gaan betalen. Over het bedrag tot 1 miljoen betalen ze gewoon het normale tarief. Ja, die mensen zijn echt diep te beklagen. De tranen springen me in de ogen als ik er aan denk.

    #189995
     Noë
    Sleutelbeheerder

    ????????????????

    #189996
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Bonjour Bosbess,

    Ah, zo ken ik u weer, boegbeeld van de klassenstrijd. Ontwaakt, verworpenen der aarde! Ontwaakt, verdoemden in hongers sfeer!

    Voor u is gelukkig alles duidelijk, klip en klaar. Voor mij blijven er wederom wat knagende vragen. Zoals:

    – Als FR werknemers zich in de hel op aarde bevinden en FR ondernemers in hemels genoegen hun vanzelf binnenstromende rijkdommen tellen, waarom wordt dan niet iedereen ondernemer? Of is er soms iets méér aan de hand dan dit simplistisch contrast in schelle kleuren?

    – Als FR ondernemers het zo gemakkelijk hebben, waarom gaan ze dan bij bosjes tegelijk over de kop? Afgelopen zomer bereikte het aantal faillissementen het hoogste niveau in 20 jaar. Of is dat een teken van voorspoed?

    – Als FR nu die kapitalistische uitzuigers van ondernemers maar continu afz..kt in de media, met belastingen kaalplukt en met regeltjes het bloed onder de nagels vandaan treitert houden ze er vanzelf mee op of gaan ze weg. Waar komen dan de inkomens (minimum of niet) van de werknemers vandaan? Of wordt elke baan in FR een emploi aidé?

    – Als FR die 75% “tijdelijke” (voeg hier sardonische lach in) belasting gaat heffen, zijn die zielige FR minimumloners dan beter af? Krijgen ze meer salaris of worden hun arbeidsomstandigheden verbeterd? Of geldt hier weer eens het aloude socialistische adagium van de afgunst: allemaal gelijk, iedereen arm?

    Tsja, vragen, vragen. Ik kan me een voorstelling maken van uw antwoorden, evenals die van de heer Hollande. Ik kan me óók een voorstelling maken waar die antwoorden toe zullen gaan leiden. Tip: de door u kleurrijk beschreven minimumloners gaan daar niet beter van worden.

    Salutations, Jos

    #189993
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Werken Fransen wel?
    De arbeidsparticipatie in Nederland is ca 65% , dat zijn personen tussen 15 en 65 jaar die economisch actief (willen) zijn. Werkzoekenden zijn dus meegeteld.
    In Frankrijk is de arbeidsparticipatie ca. 56%. bron: http://research.stlouisfed.org/fred2/series/FRALFPRNA

    Dat is 9% lager dan in Nederland en die ontvangen bijna allemaal op 1 of andere manier een uitkering van de staat(vroegpensioen). Tel die als extra lasten tov Nederland gerust bij de overige sociale uitkeringen en de reden voor de extreem hoge sociale lasten op arbeid en bedrijvigheid begint zich al te verhelderen.

    #189994
     bosbess
    Deelnemer

    Dag Jos, na al onze discussies had ik niet gedacht dat je me opnieuw in de socialistische hoek zou zetten en erger: in de jaloerse socialistische hoek. Dus voor de zoveelste keer: ik ben een sociaal-liberaal en ik ben niet jaloers of afgunstig op wie dan ook. Hopelijk is dat nu voor eens en altijd duidelijk.

    In dit onderwerp lopen twee dingen een beetje door elkaar: het bericht van Wim dat Fransen (volgens frans onderzoek) harder zouden werken dan andere Europeanen (het volledige bericht is niet meer terug te vinden, ook niet via de link van Wim). Daarnaast de reactie van het nieuwe forumlid Foule (welkom), die er genoegen in lijkt te scheppen om veel te oude koeien uit de sloot te halen. Hij betuigt zijn medeleven met ondernemers (en anderen?) die meer dan een miljoen bruto per jaar overhouden aan hun dagelijkse activiteiten (sommige ondernemers, profvoetballers en filmacteurs).

    Op zijn laatste bericht reageerde ik (dat had ik wellicht duidelijker moeten aangeven). Je weet heel goed Jos, want je bent niet achterlijk, dat ik het niet over alle ondernemers had. En ik praat ook uitdrukkelijk niet alleen over ondernemers, maar over allen die toevallig het grote geluk (?) hebben dat ze aan hun harde werken meer dan een miljoen (ieder jaar weer!) weten over te houden. Ik gun hun dat van harte als ze er gelukkig mee zijn. Zelf ben ik dik tevreden met het vijftigste deel van een miljoen dat mij jaarlijks bruto ten deel valt. Ik voel me daar, vergeleken met anderen van mijn leeftijd in Frankrijk, zéér welgesteld mee.

    Dat ondernemers voor werkgelegenheid zorgen kan ik zelf ook wel bedenken, dankjewel, maar daar gaat het hier niet om. Waar het om gaat is dat ik het niet kan uitstaan dat sommigen tranen met tuiten huilen over mensen die 75% van hun inkomen boven het miljoen aan belasting moeten betalen om het land uit de crisis te helpen. En dat ze daar dan altijd de economie en de werkgelegenheid met de haren bij slepen. Want het overgrote deel van de ondernemers (waaronder ik) haalt bij lange na dat miljoen niet. En dat zijn vaak héél hard werkende mensen met een of meer werknemers. Die kleinere ondernemers zorgen met z’n allen voor het allergrootste deel van de werkgelegenheid. Dat doen zeker niet die profvoetballers en filmacteurs. En ook als het niet tijdelijk zou blijken: wat dan nog?

    Dag Jako: Als Fransen niet werken waarom word ik in restaurants en op terrassen dan zo vaak bediend door véél ouder personeel dan in NL? Waarom ken ik oude vrouwen die 43 jaar lang in een fabriek hebben moeten werken om een enigszins acceptabel pensioentje te kunnen ontvangen? Die daarnaast vaak een gezin met kinderen hebben grootgebracht? En die nu ze gepensioneerd zijn weer hun kleinkinderen moeten verzorgen omdat hun dochters op hun beurt ook weer 43 jaar moeten werken? Mannen die het grootste deel van hun leven ondergronds hebben doorgebracht in de mijnbouw, arbeiders in stinkende en lawaaiige fabrieken en noem maar op. En moet ik dan medelijden hebben met mensen die jaarlijks meer dan een miljoen weten binnen te halen? Sorry, maar dat is teveel gevraagd.

    #190003
     Noë
    Sleutelbeheerder

    De cijfers liegen niet, de Franse arbeidsparticipatie is het laagst van alle EU landen. Dat jij die oude werkende vrouwen tegen komt en ik nooit weet ik niet. Als ze ouder zijn dan 65 komen ze niet in deze cijfers voor.

    Die 75% klopt overigens ook niet. Dit is slechts de directe belasting die door de werkgever betaald wordt, daarnaast moet over dit inkomen ook alle andere premies betaald worden zodat voor een groot deel van deze veelverdieners de totale belastingdruk boven de 100% uitkomt. Je hoeft er geen medelijden mee te hebben, maar werken voor een negatief inkomen doet alleen gekke Henkie.

    Het gevolg is minder rijken=meer armoede.

    #190004
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Rebonjour Bosbess,

    Indien u nog eens rustig de tijd neemt om mijn reactie te herlezen zult u zich hopelijk realiseren dat ik u nergens in welke hoek dan ook plaats. Ja, ik noem het aloude socialistische adagium van de afgunst: allemaal gelijk, iedereen arm. Met zijn dwaze jacht op die anderhalve paardekop die veel geld verdient en nog in FR belasting betaalt schaart de heer Hollande zich daar volledig achter. Wat dit zegt over aanhangers van de heer Hollande laat ik nadrukkelijk in het midden.

    U zélf en niemand anders begint over “al die zielige ondernemers” die u “de tranen in de ogen doen springen als u er aan denkt”. In uw volgende reactie schrijft dat “u het niet kunt uitstaan dat sommigen tranen met tuiten huilen over mensen die 75% van hun inkomen boven het miljoen aan belasting moeten betalen”. Kortom, u voert een eigengemaakte stropop ten tonele die u vervolgens met veel misbaar afbreekt. Grappig om te lezen maar het gaat natuurlijk helemaal nergens over.

    Klaarblijkelijk zijn we het er over eens dat het bij de 75% belasting niet om grote aantallen gaat. Dus wat gaat een dergelijke belasting nu helemaal opleveren “om het land uit de crisis te helpen”? Nog minder dan een druppel op een gloeiende plaat. Maximaal ongeveer 300 miljoen (meest optimistische cijfers) op de jaarlijkse FR belastinginkomsten van bijna 300 miljard (2013). Dat is dus maximaal 1 promille! En daarvoor zet FR zichzelf wereldwijd te kijk als een ondernemersvijandig land waar de overheid wel even zal bepalen hoe succesvol je mag zijn. Ideologisch verblinde, populistische symboolpolitiek ter bevrediging van de onderbuikgevoelens van een afgunstige achterban die niet kan rekenen. Een typisch socialistische jaloeziebelasting, meer niet.

    Niemand zegt dat u medelijden moet hebben met mensen die meer dan een miljoen verdienen. Maar met enige relativering en realiteitszin komt een weldenkend mens al snel tot de conclusie dat dáár niet de oplossing voor de FR problemen ligt. Maar ja, hoeveel weldenkende mensen zijn er nog in politiek FR? Het lijkt er meer op dat de gekken de leiding van het gesticht hebben overgenomen.

    Salutations, Jos

    #189990
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Maar ja, hoeveel weldenkende mensen zijn er nog in politiek FR? Het lijkt er meer op dat de gekken de leiding van het gesticht hebben overgenomen

    Ik zie dat toch iets realistischer. De politiek bestaat niet uit gekken of dwazen, maar uit onnozelen, die slim genoeg zijn te weten, dat de politiek de plaats is waar je als onnozele het meeste kan verdienen. Daarnaast is er een hoog gehalte aan gestoorden (dus toch gekken).
    Als ze ook nog een beetje vreemde talen spreken, dan gaan ze de EU politiek in.
    Ik ben overigens benieuwd wat er de komende tijd in de EU politiek gaat gebeuren. Wilders met La Pen een machtsfactor van belang? Ik hoop het bijna, want dan wordt de invloed van de EU flink teruggedrongen.

    #190001
     bosbess
    Deelnemer

    Ach ja, voor alles wat hier te berde wordt gebracht is óók iets te zeggen. Maar alleen Jos doet me, al neem ik zijn argumenten zeer serieus, steeds weer hartelijk lachen!

    #189999
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Ik denk dat de vraag niet zozeer zou moeten zijn hoeveel de Fransen werken. Het gaat over drie criteria:
    1) Hoeveel Fransen werken er t.o.v. de totale bevolking
    2) Hoe lang werken ze
    3) Hoe effectief werken ze.
    4) Hoeveel waarde (geld) wordt er gecreëerd ten opzichte van de overheidsuitgaven.

    Voor 1) en 2) kan Bosbess misschien gelijk hebben. Om in staat te zijn om de echt “zieligen” van de samenleving te helpen, moet echter vooral op 3 en 4 gescoord worden, immers: Als we allemaal bij de EDF heel hard werken, kunnen we toch de rekening van de EDF niet betalen.
    Hoe je het ook wendt of keert: Voor 3) en 4) heb je ondernemers nodig, veel ondernemers.
    Ondernemers worden vooral gemotiveerd door geld, dus moet je ze veel (netto) geld laten verdienen om er veel te krijgen. Dáár kan je wellicht een crisis mee overwinnen. Met het geld op een andere manier te verdelen overwin je nooit een crisis, het wordt alleen voor sommigen in de samenleving kortstondig iets leuker. En daarna veel slechter.

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?