Franse vakantiegangers doen het rustiger aan

strand3De Franse toeristische sector is van de schrik bekomen na de koudegolf van medio mei tot half juni. Pas laat blijken de Fransen te hebben besloten naar welke vakantieoorden in eigen land zij zullen vertrekken. De reserveringen worden steeds later gedaan. Wat betreft de bestedingen zijn de juillettistes en de aoûtiens met elkaar te vergelijken. 53% van de vakantiegangers in juli en augustus hebben een vakantiebudget dat lager is dan € 1000. De organisatie Protourisme noemt het hierbij opmerkelijk dat 10% van de vakantiegangers om wat financiële hulp bij de grootouders heeft gevraagd om op stap te kunnen gaan.

Om zo voordelig mogelijk van de vakantie te genieten, besluiten de Fransen steeds later een bestemming te reserveren in de hoop voordelige aanbiedingen te stuiten. Een kwart van de mensen die in juli op vakantie gaan, besloten pas eind juni en stonden voor de keuze om een lange, maar wat goedkope vakantie te nemen of kortere tijd te verpozen in een luxere omgeving.

In vakantieparken constateert men een belangrijke verhoging van de wat kortere verblijven. De belangrijkste Franse internetsite voor de verhuur van vakantiehuizen Abritel wrijft zich in de handen. Vergeleken met vorig jaar is het aantal aanvragen voor de huur van een vakantiehuis een kwart hoger. Het meest populaire gebied daarbij blijft het gebied Provence-Alpes-Côte-d’Azur, Corsica is als nummer twee de streek van Aquitaine voorbij gestreefd. Geliefd is ook de regio Poitou-Charentes wegens enkele goedkope strandgebieden. De reserveringen voor campings zijn ook erg laat dit jaar en het ziet er naar uit dat de achterstand die is opgelopen tijdens het slechte voorjaar, niet geheel meer kan worden ingehaald. De verhuur van sta-caravans (mobil homes) maakt de gestadige neergang van het traditionele kamperen voor een deel weer goed. De vijfsterrencampings daarentegen doen nog uitstekende zaken. Alle attracties die daar worden geboden en bij het staangeld zijn inbegrepen functioneren goed, maar de bijzondere activiteiten (paardrijden, biertjes aan de bar) waarvoor apart moet worden betaald genieten minder belangstelling.

Oppassen voor de teken
teekIn vrijwel geheel Frankrijk, met uitzondering van een kleine zone bij de Middellandse Zee en hoog gelegen gebieden, is het opletten geblazen voor de teken, overbrengers van een bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. De ziekte komt steeds vaker voor. In de Elzas en midden-Frankrijk is de situatie zelfs kritiek. Daar huizen de teken in de daar veel voorkomende vochtige bosgebieden. De teek kan de ziekte in zijn verschillende levensstadia overbrengen, van larve, pop tot volgroeide teek. Jaarlijks worden volgens het Institut Pasteur 12.000 tot 15.000 ziektegevallen geconstateerd. Daarnaast worden grotere aantal mensen
geïnfecteerd die daar geen weet van hebben. Lyme sans frontière, een vereniging in Straatsburg, is bezorgd over de matige onderkenning van de ziekte door artsen en de zieken zelf. Ook de overheid treedt onvoldoende op bij de voorlichting aan de medische stand en het publiek. Als de ziekte niet direct na de tekenbeet met antibiotica wordt behandeld, kunnen de gevolgen ernstig zijn: gezichtsverlamming, hersenvliesontsteken, geheugenproblemen, reumatische aandoeningen en hartproblemen. Vrij talrijk zijn nog de zieken die van de ene naar de andere arts lopen om uiteindelijke de juiste diagnose te krijgen over hun klachten.

Reageren kan op het forum

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account