Franse spoorwegen gaan verder met moderniseren

wifi
De SNCF (Société nationale des chemins de fer français) gaat de komende maanden en jaren meer voorzieningen treffen om het treinreizen aantrekkelijker te maken. Een greep uit de plannen die de maatschappij heeft gelanceerd om de concurrentie met het binnenlandse vliegverkeer beter te kunnen aangaan.

Binnen een jaar zal op circa 100 stations wifi mogelijk zijn, de winkeltjes in de stations moeten op zondag open blijven, begin november komt er meer restauratie in de tgv’s, passagiers krijgen meer beenruimte en meer mogelijkheden om de bagage te bergen (onder de stoelen). In de eerste klas komen zelfs stoelen die draaibaar zijn, zodat je altijd in de rijrichting van de trein kunt zitten. Ook komen er meer stopcontacten in deze trains à grande vitesse. Op internet komt meer informatie beschikbaar over de routes en bestemmingen van alle vormen van openbaar vervoer; treinkaartjes kunnen ook getoond worden via de mobiele telefoons. Op de website voyage SNCF zal een mogelijkheid komen om in de vorm van een kalender de goedkope aanbiedingen te weten te komen voor een geheel jaar. Volgend jaar wil de SNCF het aantal goedkope treinreizen (minder dan € 30) met 20% uitbreiden met de aanbiedingen als OuiGo, iDTGV of Prem’s. De tarieven zullen volgend jaar niet omhoog gaan, zelfs niet als de btw met 3 punten omhoog gaat volgend jaar.

Eind januari 2014 zullen via automatische HD-videoapparatuur controles worden uitgevoerd op de staat van het spoorwegnet en komt er een nieuwe vorm van bewaking van de treinwissels. De machinisten krijgen alle een iPad, waarmee zij de dienstregeling beter kunnen volgen en er komen apps voor het treinpersoneel waarmee op alle stations de diensten ‘gevonden voorwerpen’ kunnen worden geraadpleegd. Medio maart moet deze dienst ook beschikbaar zijn voor reizigers. De spoorwegmaatschappij beschikt over 3000 man spoorwegpolitie en 4000 camera’s in treinen en stations. Er wordt zelfs een drone ingezet om dieven van koperen leidingen op te sporen. Om de jaarlijks uitgedeelde boetes (reizen zonder kaartje) van € 300 miljoen ook werkelijk binnen te krijgen, overlegt de SNCF met de overheid om te kunnen controleren of de geverbaliseerden hun juiste adres hebben opgegeven. Ten slotte heeft de Franse NS gekozen voor een nieuw tenue voor het treinpersoneel, bleu marine.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account