Franse huishoudens optimistischer

inseeNa de bedrijven is het nu de beurt aan de Franse huishoudens, die volgens het Institut national de la statistique et des études économiques (Insee) optimistischer zijn over hun toekomst en die van Frankrijk. Al blijft het niveau van het optimisme een stuk lager dan gemiddeld genomen over een langere termijn (100), het vertrouwen van de Fransen is gestegen met 2 punten ten opzichte van vorige maand en is nu 87 punten.

Elke maand stelt Insee vragen aan 2000 huishoudens om dit cijfer te bepalen. De vragen gaan over hun persoonlijke situatie en over hun visie op de conjunctuur in het algemeen.

De huishoudens zeiden optimistischer te zijn over hun financiële situatie (2 punten meer) en meer bereid in de nabije toekomst grote aankopen te doen (4 punten erbij). Overigens is de mening over leven in Frankrijk een stuk positiever dan de afgelopen vijf maanden (7 punten) en bereikte zo het hoogste nivo sinds 2 jaar. Het optimisme over het leven in de toekomst is ook verbeterd (2 punten).

De Franse huishoudens blijven echter pessimistisch over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. De meeste huishoudens gaan er vanuit dat de werkloosheid zal stijgen.

Dinsdag had de Insee aangekondigd dat het ondernemersklimaat in Frankrijk in november in alle economische sectoren verbeterd was, en nu op 94 punten staat, het hoogste niveau sinds juni en 3 punten meer dan in oktober.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account