Frankrijk nog belangrijkste vakantieland

eiffeltoren

Met 83 miljoen toeristen in 2013 blijft Frankrijk bovenaan de lijst meest populaire vakantielanden staan. Tweede in het rijtje zijn de V.S. en Spanje. Europese statistieken bevestigen dat in de Franse toeristische accommodaties de meeste nachten zijn geboekt.

Een troostrijk resultaat, ondanks de ongerustheid dat de Franse toeristische industrie minder competitief zou zijn. Volgens de World Tourist Organisation is het totale aantal toeristen in met 5% toegenomen tot een nieuw record van 1, 087 miljard personen. Frankrijk stijgt boven dit gemiddelde uit met een stijging van 6%. In 2013 kwamen er 83 miljoen buitenlandse toeristen naar Frankrijk – tegenover 67 miljoen naar de Verenigde Staten en 60,6 miljoen naar Spanje. Landen van herkomst waar het toerisme een explosieve groei beleeft zijn China, Rusland en Brazilië.

De Europese statistieken bevestigen de goede Franse resultaten in ruimere zin. Deze hebben betrekking op het totale aantal nachten in toeristische accommodaties, waarbij buitenlandse en lokale toeristen worden opgeteld. Ook deze statistieken laten een groei zien van 1,6 % en zelfs 5% als alleen de buitenlandse toeristen zouden worden geteld. Sinds het dieptepunt van de crisis in 2008-2009 is er overigens een constante groei te zien.

Frankrijk loopt voorop met 405,2 miljoen nachten voor Spanje (386,5), Italië (363), Duitsland (355,3) en het Verenigd Koninkrijk (319,9) en beslaat 15% van de totale Europese toeristische markt. De groei is in Frankrijk echter wat kleiner (+1,1%) dan gemiddeld (+1,6%). Voor het herbergen van buitenlandse toeristen is er nog steeds groei (+5,6% tegen een krimp van 1% van het lokale toerisme). Griekenland en het Verenigd Koninkrijk blijven echter belangrijke concurrenten met een groei van respectievelijk 13,2% en 16,7%. Ook is het aantal nachten dat buitenlandse toeristen in Frankrijk verblijven ongeveer de helft van die in Spanje (132,2 tegen 251,9 miljoen). Alleen Italië kent een teruggang, zowel voor buitenlandse als binnenlandse toeristen.

Bron: le Figaro

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account