Weer nieuwe regering voor Frankrijk

Arnaud Montebourg forceert nieuwe regeringHet aanvechten van het economische beleid van Hollande en Valls door Arnaud Montebourg en Benoît Hamon heeft het ontslag van het kabinet Valls teweeggebracht. Hollande heeft Valls gevraagd dinsdag een nieuwe regering te presenteren, zo heeft het Elysée in een communiqué laten weten.

De regering zal worden samengesteld in overeenstemming met de richting die zij zelf heeft uitgezet, zo voegt een woordvoerder van het Élysée eraan toe.

Afgelopen woensdag tijdens de ministerraad dreigde de crisis al bloedig te worden, toen Arnaud Montebourg klip en klaar aankondigde dat hij zondag tot de aanval over zou gaan. Tijdens zijn toespraak voor het jaarlijkse feest van de roos, dat zondag in Frangy-en-Bresse werd gehouden, gaf hij aan dat hij aan Hollande en Valls om een omvangrijke herziening van de economische politiek had gevraagd. Hij voegde er aan toe dat hij zich als minister van economie gehouden voelde om met alternatieven aan te komen. Onder de genodigden bevond zich een aantal parlementsleden en minister Benoît Hamon, die zich ook niet onbetuigd liet in de kritiek, hoewel deze laatste beweerde loyaal te willen blijven aan het staatshoofd.

Bron: le Figaro

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account