Frankrijk in rouw na ongeluk

rouwFrankrijk is in rouw na het ongeluk tussen en bus en een vrachtwagen vanochtend 23 oktober op de D123, in Puisseguin in het departement Gironde. Bij het ongeluk kwamen minstens 42 mensen om het leven en werden 4 personen zwaargewond.

Van hen waren 41 passagiers van de bus, de tweeenveertigste dode was de chauffeur van de vrachtwagen. Onder de gewonden zijn mensen met brandwonden en hoofdwonden. De bus zat vol ouderen, leden van de zeer actieve ‘Club du Troisieme Age’ van de gemeenten Petit Palais Cornemps en die van Saint-Sauveur die regelmatig uitstapjes organiseerde. Vandaag waren ze nog maar een paar minuten op weg naar Razac-sur-l’Isle, toen het ongeluk zich voordeed. Het is het ernstigste sinds 1982, toen 53 mensen waaronder 44 kinderen omkwamen bij een verkeersongeluk in de plaats Beaune.

Op het moment dat de chauffeur van de bus besefte dat de inslag onvermijdelijk zou zijn opende hij de nooddeuren van de bus, waardoor enkelen zich konden redden.  Burgemeester van Bordeaux Alain Juppé en president van de regio Alain Rousset waren snel ter plaatse, evenals de burgemeester van Puisseguin. Rond 11 uur kwamen ook de ministers van Binnelandse Zaken Bernard Cazeneuve en eerste minister Manuel Valls naar de plaats van het ongeluk, evenals staatssecretaris van transport Alain Vidalies.

De toedracht van het ongeluk lijkt te zijn dat een vrachtwagen rond 7.30 u overdwars op de weg stond en waarin de bus zich boorde, die daarop vlam vatte. Het gebeurde in een gevaarlijke bocht in de gemeente, waar al eerder ongelukken plaatsgevonden hebben. De bus lijkt niet schuldig te zijn aan het veroorzaken van het ongeval, aldus Gérard Dupuy, tweede loco-burgemeester van Puisseguin. De prefectuur van de Gironde heeft een crisiscentrum ingericht.

Volgens Pierre Dartout, prefect van departement Gironde, zal een juridisch onderzoek plaatsvinden.

Bron: Le Figaro

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account